Ankara'da suya yüzde 50 indirim kararı yargıya taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edilen suya yüzde 50 indirim kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için mahkemeye başvurulduğunu açıkladı.

Ankara'da suya yüzde 50 indirim kararı yargıya taşındı
Ankara'da suya yüzde 50 indirim kararı yargıya taşındı
GİRİŞ 12.10.2022 13:06 GÜNCELLEME 12.10.2022 13:06
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), belediye meclisinde AK Parti Grubu’nun önerisi ve oy çokluğu ile suya yapılan yüzde 50 indirimi yargıya taşıdığını duyurdu.

ABB’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“ABB Meclisi’nde AK Parti Grubu, zaten maliyetinin yarısına ücretlendirilen su tarifelerine yasa dışı olduğunu bile bile yüzde 50 indirim önergesi vererek çoğunluğun tahakkümüyle bu teklifi kabul ettirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için 11 Ekim 2022 tarihinde detaylı bilgilendirme yaparak mahkemeye başvurdu. ‘Uygulanması hâlinde telafisi güç ve imkânsız zararlar doğacağı için öncelikle esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın, aksi kanaat hâlinde savunma süresinin kısılarak yürütmesinin durdurulmasına’ talebinin yer aldığı dilekçe mahkemeye sunuldu.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı ! Seçimden hemen önce tv de yayınlanan röportajda, sözde danışman olarak aldığı 300 000 $ para için neden makbuz kesmediniz diye sorulan soruya kesse idim vergi çıkacaktı diyen bir adam, Siz bu adamı başkan seçerseniz seçimden önce suyu ucuzlatacağım, başka ülkelerde15 metreküp su bedava der, şimdide neymöiş maliyetler kurtarmıyor muş . Tabii paranın daha elem olduğu yerler var diyetler var, nasıl kurtarsın ki. Geçmişinden de anlaşılacağı üzere bir o kadar kifayetiz yeteneksiz birinden ne beklersiniz ki. Allah muhafaza birde Cumhurbaşkanı olun demezler mi ? Tamamen ülke batsın demek.....
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların menfaatine hiçbirşey yapmaz zalim gurbun vicdansız merhametsiz üyeleri bunlar
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    meclis iradesine saygısızlık yapma mansur efendi!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye hayati önem taşıyan bir şey üzerin kâr etmek zorunda değil...
    Cevapla
  • macunköylü 1 yıl önce Şikayet Et
    yaw macunköy metrosun katmer katmer ranta cevirdiniz dükkanlar yıkamacılar birde üstünü üstlük otoparkı paralı yaptınınz bu nasıl sosyal belediyecilik hani herşeyi halka sorarak yapıyordunuz hey hey mahzun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle