Koç Holding paylarında önemli devir

Temel Ticaret, portföyünde bulunan Koç Holding paylarını Family Danışmanlık'a kısmi bölünme suretiyle devretti.

Koç Holding paylarında önemli devir
Koç Holding paylarında önemli devir
GİRİŞ 12.10.2022 12:34 GÜNCELLEME 12.10.2022 12:34

Temel Ticaret ve Yatırım AŞ, portföyünde bulunan toplam 1,1 milyar TL nominal değerli Koç Holding AŞ paylarını tamamına sahip olduğu Family Danışmanlık Gayrimenkul ve Ticaret AŞ'ye kısmi bölünme suretiyle devretti.

Koç Holding ana ortağı Temel Ticaret'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Temel Ticaret portföyünde bulunan toplam 1 milyar 106 milyon 970 bin 208,08 TL nominal değerli A ve B grubu Koç Holding AŞ payları, Şirketin yüzde 100'üne sahip olduğu Family Danışmanlık'a kısmi bölünme suretiyle devredildi.

Bu çerçevede, Family Danışmanlık'ın Koç Holding sermayesinde sahip olduğu payların nominal tutarı 1 milyar 106 milyon 970 bin 208,08 TL'ye, oranı yüzde 43,65'e, oy hakkı oranı ise yüzde 55,55'e ulaştı. Temel Ticaret'in ise Koç Holding'de doğrudan payı kalmadı.

İşlem nedeniyle Koç Holding'in nihai pay sahipliği yapısında herhangi bir değişiklik olmadı.

MARMARİS ALTINYUNUS DA DEVROLDU

Temel Ticaret ve Yatırım AŞ, portföyünde bulunan toplam 1,63 milyon TL nominal değerli Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler AŞ paylarını tamamına sahip olduğu Family Danışmanlık Gayrimenkul ve Ticaret AŞ'ye kısmi bölünme suretiyle devretti.

Marmaris Altınyunus ortağı Temel Ticaret'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Temel Ticaret portföyünde bulunan toplam 1 milyon 629 bin 875 TL nominal değerli Marmaris Altınyunus payları, Şirketin yüzde 100'üne sahip olduğu Family Danışmanlık'a kısmi bölünme suretiyle devredildi.

Bu çerçevede, Family Danışmanlık'ın Marmaris Altınyunus sermayesinde sahip olduğu payların nominal tutarı 1 milyon 629 bin 875,08 TL'ye, oranı yüzde 29,55'e ulaştı. Temel Ticaret'in ise Marmaris Altınyunus'ta doğrudan payı kalmadı.

İşlem nedeniyle Marmaris Altınyunus'un nihai pay sahipliği yapısında herhangi bir değişiklik olmadı.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.