Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek? Esnaf Destek Paketinin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Esnaf destek paketinin detayları belli oldu. Esnaf ve zanaatkarlara Halkbank aracılığı ile düşük faizli kredi imkanı sunulacak. Peki esnaf destek paketinden kimler yararlanabilir?

Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek? Esnaf Destek Paketinin detayları belli oldu!
Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek? Esnaf Destek Paketinin detayları belli oldu!
GİRİŞ 22.10.2022 13:28 GÜNCELLEME 22.10.2022 13:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaf ve zanaatkarlara işyeri edinme veya işyeri yenileme kredisi, sıfır taşıt kredisi, usta girişimci kredisi, KOSGEB mezunu kredisi gibi kredi çeşitlerinin uygun ödeme koşulları ile verileceğini açıkladı. Tüm krediler Halk Bankası’ndan yıllık yüzde 15 faizle alınacak. Geri ödemeler krediye göre, 1 ay, 3 ay ve 6 aylık dilimler halinde yapılacak. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnafa 6 aya geri ödemesiz 36 vadeli borcunu tasfiye imkanı sağlanacak.

ESNAFA DESTEK PAKETİ AÇIKLAMASI!

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Bir diğer müjdemiz esnaf ve zanaatkarlarımızadır. Esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olduk. Şimdi de yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve zanaatkarlarımızın huzurundayız. Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz. "

Esnaf Kredisi

GENÇ GİRİŞİMCİYE 300 BİN TL KREDİ!

"Genç girişimcilerimizi %0 faizli kredilerini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz. Tüm bu kolaylıkların esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum."

 
ESNAF KREDİSİNİN ŞARTLARI NELER?

Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süreyle esnaf kefalet kooperatifine üye olmak, kredi çekmek istediğiniz kooperatife şahsen başvuru yapmak, TESKOMB'a bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği bulunmamak, esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması, tapu veya araç teminatı göstermek gerekiyor.

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak. 

SIFIR TAŞIT KREDİSİ

Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Esnaf Destek Paketi

500 BİN LİRAYA YÜZDE SIFIR FAİZ!

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak.

İŞYERİ EDİNME VEYA İŞYERİ YENİLEME KREDİSİ

İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.

USTA GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

Kredi Faizleri

KOSGEB MEZUNU KREDİSİ

KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i geçmemiş olanlara 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek.

Diğer tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen devletten bir daha geri ödenmeyecek ulufe istiyorsun . sonra da gariban esnaf edebiyatı yapıyorsun. Yiyin sömürün milletin hakkını gözü roymazlar.
    Cevapla
  • murat 5858 1 yıl önce Şikayet Et
    vermezler garıban esnafa vermezler şartlar çok agır yok tapu yok gelır belgesı
    Cevapla
  • amat 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım kadınlara işyeri açıp parayı altına dövize yatırıyorlar.bence bu kişilerin para yönetimi bir merkeze kayıtlı olarak izlenmeli.para alan işletmedeki kişinin 1. derecedeki yakınları izlenmeli yoksa üç kuruşa vatanı satan dolu piyasada
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten küçük esnafın tapulu malı yok tapu ipotek istenirse neyi ipotek göstersin böyle esnafın aması cok zor bak siciline temizse ona göre hareket et
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnafın zaten evi yok ev tapusu ipotek isteniyor vermek istiyorsan bak esnafın siciline ona göre ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle