Biden 'iyimserlik' satmaya çalıştı: Resesyon olmayacak

Birçok uzmandan aşırı faiz artışları sonrası resesyon tehlikesini dillendirilirken ABD Başkanı Joe Biden, resesyon olacağını düşünmediğini, eğer öyleyse 'çok hafif' olacağını söyledi.

GİRİŞ 12.10.2022 10:00 GÜNCELLEME 12.10.2022 10:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fed'in enflasyona karşı agresif faiz artışları sonrası uzmanlar tarafından ABD ekonomisinin resesyona girmesi bekleniyor.

"6-9 AY İÇERİSİNDE RESESYON OLACAK"

Hatta dünyanın en büyük yatırım bankalarından JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, ABD ve küresel ekonomilerin gelecek yıl büyük olasılıkla resesyona gireceğini konusunda uyararak "Bunlar, ABD'yi ve dünyayı iteceğini düşündüğüm çok, çok ciddi şeyler - demek istediğim, Avrupa zaten resesyonda - ve muhtemelen ABD'yi altı ila dokuz ay sonra bir tür resesyona sokacaklar” dedi.

Ancak ABD Başkan Joe Biden, yakın gelecekte bir resesyon olacağına inanmadığını ve varsa bunun "hafif" bir ekonomik düşüş olmasını beklediğini söyledi.

"BİRAZ AŞAĞI İNECEĞİZ"

CNN'e konuşan Biden, “Her altı ayda bir bunu söylüyorlar ve her altı ayda bir, önümüzdeki altı aya bakıyorlar ve ne olacağını söylüyorlar. "Daha olmadı. Bir durgunluk olacağını sanmıyorum. Eğer öyleyse, çok hafif bir durgunluk olacak. Yani biraz aşağı ineceğiz” dedi.

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon Pazartesi günü altı ila dokuz ay içinde bir durgunluk olasılığı konusunda uyarmıştı.

"ÜRETİM KISINTISININ SONUÇLARI OLACAK"

ABD Başkanı Joe Biden, OPEC+'nın ABD'nin karşı çıkmasına rağmen aldığı üretim kısıntısı kararının ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler için sonuçları olacağını söyledi.

Biden, Suudi Arabistan ile ilişkiler konusunda hangi seçenekleri değerlendirdiği konusunda ise bilgi vermedi.

Biden'in açıklaması Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Bob Menendez'in ABD'nin Suudi Arabistan ile silah satışını da içeren tüm ilişkilerini derhal dondurması çağrısının bir gün sonrasında geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Başkan Joe Biden'ın ABD ve Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

FED'DEN SIKILIAŞMAYA DEVAM SİNYALİ

Öte yandan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bu yıl yapılan büyük faiz artırımlarına rağmen enflasyonda yükselişin henüz kontrol altına alınmadığını belirterek, parasal sıkılaştırma politikasına devam etmenin gerekli olduğunu söyledi. 

YELLEN AŞIRI FAİZLER İSTİKRARSIZLIĞA YOL AÇMADI

Janet Yellen, "ABD'de ve finansal piyasalarımızda gerçekten finansal istikrarsızlık belirtileri görmedik." değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in politikası hakkında konuşmayacağını ancak bankanın enflasyonu düşürmekte kararlı olduğunu belirten Yellen, Fed'in enflasyonu nasıl kontrol altına alacağına dair bir plan hazırladığını ve bunun piyasa tarafından oldukça iyi anlaşıldığını düşündüğünü kaydetti.

Yellen, Fed'in yaklaşımına itiraz etmediğini ve karar alma süreçlerine müdahale etmeyeceğini vurgulayarak "Fed'in bağımsızlığına güçlü bir şekilde inanıyorum." dedi.

Doğru yolun hangisi olduğuna karar vermenin Fed'in işi olduğunu ifade eden Yellen, bunun riskleri dengeleme meselesi olduğunu aktardı. Yellen, Fed'in iyi kararlar alacağına güvendiğini kaydetti.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 13
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Biden'in köpeklerinden biridir Senatör Bob Menendez . Her atılan kemiğe havlar .
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Üc yildir karmasadan sonra pandemie ile basladi englasyon insanlar daha fazla para kazanmiyor gelecek korkusu ile yasiyor buda Rezession u tatikleyecek insanlar zaten maasinin yüzde 30 ile geciniyor yüzde 10 enflasyon var giderler artti buda yüzde 20 si ile gecinecek anlamina gelir yani gecim icin maasinin 3 te birini kaybetti buda yüzde 98 Rezession anlamina gelir issizlik artar
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşlukla tokalaşan adam umut vadediyor iyi mi?
    Cevapla
  • ibam 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar yalan bile konuşmuyor.Bu nasıl bir ahlak arkadaş sanki müsiüman olan onlar. Bizde olsa develüasyon oluyor her şey en az üç katı fiyat artıyor bizimkiler hala müjde veriyor yada ekonomi büyüdü diyor.aklımız ile dalga geçiyor şeytanlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    AAA hiç yalan konuşurlarmııı vay ber nede dürüstler buna ancak aptal inanır.
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hıı hiç yalan söylemiyorlar. Irak' a demokrasi götürüyorlar, Afganistan'ı Suriye'yi teröristlerden temizliyorlar. Barışı insan haklarını hukuku savunuyorlar. Mesela daha üç gün önce Azerbaycan saldırganlık yapıyor, Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tehdit ediyor diyordu meclis başkanları. Yine Egede, Akdenizde Türkiye Yunanistan'ı tehdit ediyor, topraklarını haklarını gasbetmeye çalışıyor, uluslararası barışı bozuyor diyorlar. Hiiiç yalan söylemiyorlar öyle ya. Haa birde birine şeytan demeden önce ben neye benziyorum diye aynaya bak istersen.
    Cevapla
  • adil poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    çivi çıkmış ama aparat yerinde duruyor diyor.. biraz sallanınca bakın neler olacak :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle