Büyük Rus bankası İsviçre ticaretini durdurdu!

Gazprombank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Dun çeşitli seçeneklerin stratejik olarak incelemesinin ardından İsviçre'deki faaliyetlerini durdurduklarını söyledi.

Büyük Rus bankası İsviçre ticaretini durdurdu!
Büyük Rus bankası İsviçre ticaretini durdurdu!
GİRİŞ 11.10.2022 21:23 GÜNCELLEME 11.10.2022 21:23

Gazprombank (İsviçre), diğer büyük Rus bankalarının Batı yaptırımlarına maruz kalmasından sonra Rusya ve İsviçre arasındaki ticareti finanse etmek için kalan son kurumlardan biriydi.

Gazprombank, mevcut iş ilişkilerinin önümüzdeki aylarda sonlandırılacağını veya dış ortaklara yönlendirileceğini söyledi.

Açıklamada, "Karar, derinlemesine bir strateji analizinin sonucudur ve İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu [FINMA] ile yakın istişare içinde alınmaktadır" denildi.

Mart ayında, İsviçre Bankacılar Birliği Gazprombank ve Sberbank'ı İsviçre sisteminden çıkardı.

Temmuz ayında Zürih merkezli banka, stratejik bir inceleme başlattığını ve yan kuruluşunu satmayı planladığını duyurdu.

1966'dan beri İsviçre'de faaliyet gösteren banka, 2009'dan beri Gazprombank (İsviçre) adı altında hizmet veriyordu.

KAYNAK: RUSSİAN TODAY
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.