Başkan Erdoğan Assos ve Troya tünellerinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Ayvacık – Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan "Tüneller sayesinde 50 dakikalık yolculuğu 5 dakikaya düşürdük" dedi.

GİRİŞ 11.10.2022 14:24 GÜNCELLEME 11.10.2022 15:08
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan "Çanakkale ile birlikte 81 ilimizin tamamını saran yeni bir hamlenin daha çalışmalarını yürütüyoruz. Türkiye Yüzyılı adı altından karşılamaya hazırlanıyoruz. İnşallah 2053 vizyonumuzun inşaasına başlıyoruz. Muhalefet toplanıp dağılmaktan bakmaktan başka hiçbir iş yapmazken, biz usta bir satranç oyuncusu titizliğiyle ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimiz demokrasi ve kalkınmayla elde ettiği kazanımların kıymetini biliyor. Türkiye asla haritada gözüken sınırlarından ibaret bir ülke değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Uzunluğu 5,7 kilometreyi bulan tünelleriyle birlikte toplamda 9,6 kilometrelik bu yol, Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağlayan kuzey-güney aksının en önemli kısımlarından biridir. Böylece geçtiğimiz mart ayında hizmete açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü'yle bölgede hızlanan trafiğe cevap verecek, yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Açtığımız tüneller sayesinde Kazdağları'nın tabiatına en küçük bir zarar vermeden, Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2,5 kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle hem zamandan hem yakıttan hem de emisyondan elde ettiğimiz kazanç, yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor.

2053 VİZYONUMUZUN İNŞAASINA BAŞLIYORUZ

1915 Çanakkale Köprüsü'yle boğazı geçen otoban projesi bile tarihe kazılmış bir mühürdür. Çanakkale ile birlikte 81 vilayetin tamamını saran yeni bir heyecanı yürütüyoruz. Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka bir iş yapmazken biz ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz. Daha önce milletimizi 2023 hedeflerimizi ufkuyla buluşturmuşsak Türkiye Yüzyılı programımızla 2053 vizyonumuzun inşaasına başlıyoruz. 

Geçtiğimiz 20 yılda hamdolsun ülkemizi dünyanın en iyileri arasında getirmek için gereken alt yapıyı kurduk. Hayat pahalılığın getirdiği sıkıntılar olmakla beraber kararlılığımız daha büyük. Hamdolsun milletimiz demokrasi ve kalkınma programıyla elde ettikleri kazanımları çok iyi biliyor.

Vatandaşlarımıza konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz. Bu proje yazın tatilcilerin, kışın bölge halkının ulaşımını rahatlatacak.

TÜRKİYE ASLA HARİTADA GÖZÜKEN SINIRLARDAN İBARET DEĞİLDİR

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda, Türkiye'yi büyük dönüşüme hazırlıyoruz. Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılar olmakla beraber imkanlarımız daha büyüktür. Türkiye'yi güçsüz, idari olarak dağınık, vizyon olarak kısır, hizmet olarak eksik günlerine geri döndürmek isteyenler elbette vardır. Milletimiz demokrasi ve kalkınmayla elde ettiği kazanımların kıymetini biliyor. Türkiye asla haritada gözüken sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Gençlerimizin Türkiye yüzyılı konusundaki heyecanının büyüklüğünü söylemeye gerek bile duymuyorum. Bunun için eser ve hizmet siyasetimizin ürünü bu projelerin açılışına ara vermeden yeni bir vizyon inşa ediyoruz. 

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 81
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim Yaptığın İcraatler Yapacağın İcraatlerin Teminatıdır.Başkanım Sen Bize Allah cc Bir Lutfusun Seni Allah cc İçin Seviyor Ve Kıymetini Biliyoruz.Başkanım Ben Bir Gurbetçi Olarak Senden Ricam Çanakkale köprümüzü Otoyol ile İstanbul İzmir Otoyoluna Bağlanmasını Rica Ediyorum Bu Mega Projeye Değer Üstüne Değer Katacak.Durmak Yok Yola Devam.
    Cevapla
  • Veysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolu olmayan yolunda arabası olmayan Eski Türkiye vardı. Yolun yoksa arabanda olmaz. 10 sene sonra herkesin altında TOOG elektrikli araba bu yollardan geçeceksiniz. 10 senelik mercedese herkes biniyor yüzüne bile bakmıyor10 sene sonra TOOG ada herkes binecek. Yapılan projelerin hepsi ileriye dönük. Erdoğan gelmeden önce araba almak hayaldi ev almak hayaldi gerçekleştirdi. Dünya kaosu duruldumu her şeye fazlasıyla sahip olursunuz. Bu günün soğan patatesini düşünme.
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    komedyen misin sen?
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜNELLER AÇAN ERDOĞAN 'MI, TÜNELLERi KAPATAN KEMAL'Mİ, GÖZÜNÜZ VAR SA BUNLARI GÖRÜN.
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykel yapsaydınız chpkklılar her beş dakikada bir taparlardı.
    Cevapla
  • sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa Suruç Birecik karayolunu duple yol yapılması gerek günlük ölümlü kaza oluyor biraz da doğu tarafına hizmet lazım reis
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğu hizmeti Reis zamanında gördü nankörlük yapmayın. Doğula batı arasında fark kalmadı.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğu hizmeti Reis zamanında gördü nankörlük yapmayın. Doğula batı arasında fark kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle