Sabancı'dan önemli adım! Şirket kurdu

Sabancı Holding, tek ve kurucu ortağı olduğu, yenilebilir enerji ve iklim teknolojileri alanlarında yatırım yapmak üzere Sabancı İklim Teknolojileri unvanlı yeni bir şirket kurdu.

Sabancı'dan önemli adım! Şirket kurdu
Sabancı'dan önemli adım! Şirket kurdu
GİRİŞ 11.10.2022 10:58 GÜNCELLEME 11.10.2022 10:58

Sabancı Holding, yurt dışında enerji alanında yatırımlar yapmak için İklim Teknolojileri A.Ş.'yi kurdu.

Şirketten yapılan açıklamada İklim Teknolojileri A.Ş. çatısı altında yurt dışı yenilenebilir enerji santral yatırımları ve başta ABD ve Avrupa merkezli olmak üzere çeşitli girişim sermayesi fonlarına ve start-up'lara stratejik yatırımlar yapılması hedefleniyor.

İklim Teknolojileri A.Ş. tarafından Amerika'nın önde gelen girişim sermayesi fon yönetim şirketlerinden biri olan Safar Partners ile uzun vadeli stratejik ortaklık kuruldu.

ABD'de yenilebilir enerji porföyü kurulması amacıyla paylarının tamamı Sabancı İklim Teknolojileri AŞ'ye ait olmak üzere Delaware merkezli Sabancı Renewables Inc şirketi de kuruldu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.