Gıda yardımına ihtiyaç duyan ülke sayısı 45'e yükseldi

Dünya’da artan sıcaklıklar, yükselen enflasyon ve savaşın etkisiyle dışarıdan gıda yardımına ihtiyaç duyan ülke sayısı 45’e yükseldi. Listede Avrupa'dan yer alan tek ülke Ukrayna oldu.

Gıda yardımına ihtiyaç duyan ülke sayısı 45'e yükseldi
Gıda yardımına ihtiyaç duyan ülke sayısı 45'e yükseldi
GİRİŞ 11.10.2022 09:57 GÜNCELLEME 11.10.2022 09:57

Birleşmiş Milletler Dünya Tarım Örgütü, gıda üretimine ilişkin 3. çeyrek raporunu yayımladı.

Raporda, gıdada dışa bağımlı ülkeler listesinde, bu kez bir Avrupa ülkesi de yer aldı.

Rusya ile yaşadığı savaş nedeniyle gıda üretimi ve tedariki konusunda sorunlar yaşayan Ukrayna, listedeki tek Avrupa ülkesi oldu.

Diğer ülkelerin 33’ü Afrika’da, 9’u Asya’da ve 2’si Latin Amerika’da bulunuyor.

Raporda, son dönemde yaşanan politik ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra azalan yağışların da gıda üretimini ve tedarikini olumsuz etkilediği kaydedildi.

Ayrıca uzmanlar, dışarıya gıda yardımı yapan ülkelerin ekonomik sıkıntılar yaşaması nedeniyle yardımlarında kesintiye gittiğini belirtti.

Doğu Afrika’da etkisini artıran kuraklıkların, ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekilirken insani yardımların artırılmaması halinde, Somali’nin bazı bölgelerinde kıtlık yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Öte yandan, dünya tahıl üretiminin geçen yıla oranla yüzde 1,4 azaldığı belirtilirken 2022’de toplam tahıl üretiminin beş yıllık ortalamanın altında kalacağı tahmin edildi.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL