Tüm dünyaya Doğu Akdeniz mesajı: En avantajlı seçenek Türkiye

Akdeniz Enerji Forumu'nun Türkiye'yi izole etmeye yönelik kurulduğunu söyleyen Bryza, EastMed'i eleştirerek en mantıklı seçeneğin Türkiye üzerinden bir hat olması gerektiğini söyledi.

Tüm dünyaya Doğu Akdeniz mesajı: En avantajlı seçenek Türkiye
Tüm dünyaya Doğu Akdeniz mesajı: En avantajlı seçenek Türkiye
GİRİŞ 10.10.2022 11:45 GÜNCELLEME 10.10.2022 11:46
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

ABD eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj çalışmaları ve EastMed boru hattı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rum kesimi gazetesine konuşan Bryza, EastMed'e yönelik eleştiride bulundu. Bryza, "Birincisi ticari boyutu açısından bir anlam ifade etmiyor. Son derece pahalı bir doğal gaz taşıma seçeneği. Kıbrıs ve İsrail'den gelen daha küçük boru hatları ile doğal gaz Mısır'a taşınabilir ve oradan da sıvılaştırılmış doğal gazı her yere taşıyabilirsiniz" dedi.

MATTHEW BRYZA'DAN İTİRAF: EN AVANTAJLI SEÇENEK TÜRKİYE

Ticari açıdan en mantıklı seçeneğin Türkiye üzerinden bir boru hattı olması gerektiğini söyleyen Bryza, "Türkiye, ihtiyaçları artan devasa bir pazar. Kıbrıs ve İsrail'in doğalgazının bir kısmını Mısır'a bir kısmını da Türkiye'ye göndermesi bence en mantıklı yaklaşım. En avantajlı seçim bu" değerlendirmesinde bulundu.

Bryza, ada çevresindeki hidrokarbon keşiflerinin enerji krizine yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Akdeniz Enerji Forumu'nun Türkiye'yi izole etmeye yönelik kurulduğunu itiraf eden Bryza, "Bütün bunlar değişiyor. Belki Türkiye'nin foruma gözlemci olarak katılması tansiyonu düşürecek" dedi.

Bryza, Biden yönetiminin EastMed'den desteğini çekmesinin Doğu Akdeniz'de var olan dinamiklerin farklı bir şekilde anlaşılması anlamına gelebileceğini ifade etti. Bryza, "Tahminime göre Biden yönetimindeki bazı üst düzey yetkililerin istediği şey, Türkiye söz konusu olduğunda bölgede sükûnetin sağlanması" dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 51
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    dogu akdenizin neredeyse yaridan fazla sınırı olan Türkiye olmasina rağmen nedense abd tarafindan bu görmezden gelinip gerek yunan gerek kıbrıs rum kesimi abd lilerce sanki doğu akdenizin gerçek sahibi gibi gösteriliyor. biz yunanı ve kıbrıs rumunu burada dışlamadık aksine payını tam verdik.ama yetmez diyorlar hepsi bizim olacak diyorlar....bizde gel al öyleyse diyoruz bakalım ne zaman almaya gelecek aslında eğede israille beraber zaten petrol çıkarıyorlar. kıbrıs rum kesiminde ise duymadım... ama bizi eğede doğu akdenizde sıkıştırılmaya devam edecekler.. çünkü abd ile ilişkiler hala devam ediyor..kılıçdaroğlu bile abd ye gitti.kim neden çağırdı belli degil
    Cevapla
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize yar olmayan kimseye yar olmaz.çünkü HAKLIYIZ,onun içinde güçlüyüz.RABBİM bizimledir.ne zulmedeceğiz ;nede zulme rıza göstereceğiz.Yeterki içeride tek yumruk olalım.hep bir ağızdan her platformda sesimizi yükseltelim.Haklı olduğumuzu,Yunanın yaptığı dezorfermasyonu dünyaya anlatmak lazın.rabbim buyuruyor inanıyorsanız güçlü olan sizsiniz diyor.
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gunaydıııın!! Oğlum hepiniz sırayla kucağımıza geleceksiniz.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadınızmı kardeşim bu KEFERE ler bizim üzerimizden oyun oynuyor ama Cenaballah da bunlara oyun oynuyor ne yapsalar ne etseler bunlar bize muhtaç olacak inşallah
    Cevapla
  • Yıldırım bayazid 1 yıl önce Şikayet Et
    Nedense hep eski görevliler, görevlerinden ayrıldıktan sonra Türkiye'yi haklı buluyorlar Akılları sonradan başlarına geliyor galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle