El-Erian: Fed iki büyük hata yaptı

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian, Fed'in 2 büyük hata yaptığını söyledi.

El-Erian: Fed iki büyük hata yaptı
El-Erian: Fed iki büyük hata yaptı
GİRİŞ 10.10.2022 10:08 GÜNCELLEME 10.10.2022 10:08

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian, Fed'in 2 büyük hata yaptığını söyledi.

CBS televizyonuna konuşan El-Erian, Fed'in ilk hatayı enflasyonu geçici olarak tanımlayarak yaptığını savundu ve "Enflasyonu geçici, terse dönebilir gördüler ve ondan endişe etmediler" dedi. İkinci hatayı ise yüksek TÜFE rakamlarının ısrarcı şekilde yüksek olduğunu kabul ederek ancak buna "anlamlı bir yolla yanıt vermeyerek" yaptıklarını savundu.

"Yumuşak inişten bahseden Fed Başkanı Powell şimdi acıdan bahsediyor. Bu problem. Geç kalmanın Fed'e bir maliyeti olacak. Fed sadece enflasyonun üstesinden gelmemeli, kredibilitesini de yeniden tesis etmeli" diye konuşan El-Erian, "Ben zarar verici bir resesyon olasılığının çok yüksek bir risk olduğundan korkuyorum" dedi.

El-Erian, ABD'de bu hafta açıklanacak TÜFE verileri öncesi yaptığı değerlendirmede ise manşet enflasyonun yüzde 8 civarına geri gelmesinin muhtemel olduğunu, ancak çekirdek enflasyonun hala yukarı gideceğini öngördüğünü söyledi.

Çekirdek enflasyonun da önümüzdeki dönemde aşağı geleceğini belirten El-Erian, "Ama burada soru çekirdek enflasyonun ekonomide bir yavaşlama ile mi yoksa büyük bir resesyon ile mi aşağı geleceği" diye konuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.