Meslek Lisesi öğrencilerinden gururlandıran başarı

Dünyada yalnızca 4 ülkenin üretebildiği “Elektronik Kart Arıza Tespit Cihazı”, ilk kez yerli ve milli imkanlarla, İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretildi.

Meslek Lisesi öğrencilerinden gururlandıran başarı
Meslek Lisesi öğrencilerinden gururlandıran başarı
GİRİŞ 09.10.2022 18:00 GÜNCELLEME 09.10.2022 18:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkent Ankara’daki İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, dünyada yalnızca 4 ülke tarafından üretilebilen “Elektronik Kart Arıza Tespit Cihazı” üretti. Cihazın üretiminden arzına kadar geçen süre zarfında, öğretmen ve öğrenciler üstün gayret sarf etti. VI Tester olarak bilinen arıza tespit cihazın hem dokunmatik ekranlı hem de ekransız modeli, 3 yıllık Ar-Ge çalışması da tamamlanarak hazırlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen cihazdan 10 kat daha az maliyetle üretilen “Elektronik Kart Arıza Tespit Cihazı” Savunma Sanayi firmalarında da yaygın olarak kullanılıyor. Söz konusu cihazı kullanabilenler ise “nitelikli personel” olarak istihdam ediliyor.

“Elektronik Kart Arıza Tespit Cihazı” savaş uçağı, radar gibi üst seviye elektronik cihazlardan kombi, buzdolabı, televizyon, telefon, otomobil elektronik kartlarına kadar tüm cihazların arızalarını bularak en kısa sürede sorunun çözülmesine yardımcı oluyor.

Özellikle üretim krizi ve tedarik zincirinin  aksaması durumlarında atıl durumda olan değerli elektronik cihazların tekrar kullanılabilir hale getirilmesinde en önemli etkeni sağlayacaktır olan “Elektronik Kart Arıza Tespit Cihazı” yeni solunum cihazlarının üretilemediği pandemi döneminde, ülkemizde bulunan arızalı solunum cihazlarının onarılarak tekrardan kullanılabilir duruma getirilmesini sağladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yillar sonra staja takılırsın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşeallah Sübhanallah, Emeği geçen herkesten Rabbim razı ve memnun olsun inşeAllah, Başarılarınızın devamını dilerim inşeAllah.
    Cevapla
  • Kmn ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 74 de sınavla eml ye girdim.o yıllar meslek liseleri and.lisesi ayarindaydi. Yüzlerce kişi sınava girdik 120 kişi kazandı.şimdi adını yazamayanlar eml ye yonlendiriliyor.memlekete yapılan en büyük kötülük.
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde adını yazanlar yönlense neler neler yapar bu gençlik İnşallah biraz biraz toparlanma emareleri olsa da daha çok bu alanda kafa yorulmalı özendirmeli mühendislik ve tıp alanlarında da ki teknik dersler fen lisesi ayarında olmalı özelikle sınavlarda ek puan maddi destek sigorta vb. özendirici tedbirler alınmalı
    Cevapla
  • Abdulaziz . 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel 50yıllık patentli abd cıhazını yaptık . 50 yıldır türkiyeden çin'e , avrupadan afrikaya zaten yapmayan satmayan kullanmayan yoktu .
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Neresi dokundu ki sana
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH KURBAN binlercesi uretimisler süper ALLAH ülkemize teknolojik güç versin İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH ,, zalimlerin bizden ve ülkemizden kaçırılan paraları geri ülkeme nasib etsin İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle