Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Derdimiz şu an itibarıyla Aralık ayında yapılacak olan yeni değerlendirmelerle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak" dedi.

GİRİŞ 09.10.2022 17:34 GÜNCELLEME 10.10.2022 12:59
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması için Sinan Erdem Spor Salonu'nu dışında toplanan vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Türkiye genelinde TÜGVA'nın 310 bini aşkın üyesi var. Sizlere elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Rusya - Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynayan hangi ülke? Türkiye. Türkiye bu olaylar karşısında yıprandı mı? Tam aksine. Avrupa'da herkes tutuşmuş vaziyette acaba bu kış nasıl geçecek? Biz tüm hazırlığımızı yaptık. Milletimize doğal gazını, kömürünü her şeyini hazırlamış vaziyetteyiz. Derdimiz daha uygun fiyatlarla vatandaşımıza bu doğal gazı nasıl ulaştıracağız, bunun gayreti içindeyiz.

AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez, zulmedilmesini asla istemez. Derdimiz şu an itibariyle Aralık ayında yapılacak olan asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olamayacağı Türkiye'yi biz yaparız. Şu an itibariyle de onun hazırlığı içindeyiz. 

Sizlere şahsım, bakan arkadaşlarım adına en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum."

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 128
  • Yüzde 80 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis yüzde 90 a yaklaşan bir enflasyon var ve maaşlar yüzde yüzde seksen aşınarak geliyor yüzde sensen aşağısı bütün çalışanlar için bir işe yaramaz
    Cevapla
  • yyyyyyyyyyyyy 1 yıl önce Şikayet Et
    memur maaşları eridi ,sürekli işçiler neredeyse memurlardan çok maaş alıyorlar
    Cevapla
  • seyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden her zaman asgarı ücret oluyor ya bir kere de azami olarak hesaplayın yahu o zaman adalet yerini bulsun. gençler evlenmiyorlar hep bu asgari ücret yüzünden devletimiz güçlü her zaman büyüyoruz diyorsunuz ya hep beraber büyüyelim hep beraber tok olalım hep beraber aç kalalım o zaman adalet yerini bulur.
    Cevapla
  • türk 1 yıl önce Şikayet Et
    memur aç olacak tabi asgari ücrete 2022 de %80 memura % 70 zam oldu 2021 de asgari ücrete %50 memura %22.48 zam yapıldı aradaki fark kapanıyor. ne yani o kadar okul okumuşum bırak da fark olsun. girer bir fabrikaya çalışayımmı 15000 maaş veriyor.
    Cevapla
  • Cengizhan 1 yıl önce Şikayet Et
    22 yıldır köklü büyük bir firmada çalışıyorum 11 bini göremedim hangi fabrika orası hemen gideyim.Hayal kurma biraz araştır.içler açısı durumda özel sektör ne anlatıyor .7 ci ayda yüzde 27 vergiye girdik.2000 tl daha düştü maaş .düzeni varsın.
    Cevapla
  • Hakikî türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis ya emekliler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle