Selanik-İzmir feribot seferleri yarın başlayacak

İzmir ile Yunanistan'ın Selanik şehri arasında yapılacak seferler kapsamında ilk feribot yarın Selanik'ten hareket edecek.

Selanik-İzmir feribot seferleri yarın başlayacak
Selanik-İzmir feribot seferleri yarın başlayacak
GİRİŞ 09.10.2022 11:00 GÜNCELLEME 09.10.2022 11:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir Ticaret Odasından (İZTO) yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında iki devlet nezdinde resmiyet kazanan süreç sonunda ilk seferi gerçekleştirecek Yunanistan merkezli Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante feribotu, Selanik'ten yarın saat 17.00'de hareket edecek.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 19.00'da Selanik'ten İzmir'e sefer yapacak feribot, salı, perşembe ve pazarları ise saat 19.00'da İzmir'den Selanik'e sefer yapacak. Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir üzerinden deniz yolu ile başlayarak Selanik'e ve devamında Avrupa'ya ulaşan entegre bir taşımacılık geliştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Oda olarak İzmir Alsancak Limanının Ro-Ro seferlerine açılmasında önemli bir mesai yürüttüklerini kaydeden Özgener, şunları kaydetti:

"Odamızın yoğun çabaları sonucunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın değerli katkılarıyla Ro-Ro seferleri İzmir Alsancak Limanı'ndan Şubat 2021'de yeniden başladı. Ayrıca İzmir - Alsancak Limanı'ndan İspanya'nın Tarragona limanına da yeni Ro-Ro seferleri desteğimizle başlamış oldu. Bu lobi faaliyetleri ile hem kentimize hem de ülkemize katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 3
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    biz savaş düşünüyoruz gavur izmire bak sen
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala Yunan sevdasından vazgeçmedik gçtti. Lanet olsun. Kapatın bu katile sınır kapılarını. İlla da gideceğim diyenleri de dönüşlerine müsaade etmeyin. Gitsin Yunan vatandaşı olsun kendini bilmezleri...
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    yunan gavuruna geziye gidip para kazandiranlara yaziklar olsun...
    Cevapla