Mastercard'tan kripto para alımlarını daha güvenli hâle getiren teknoloji: Crypto Secure

Mastercard, kripto para alımlarında dolandırıcılığı önlemek amacıyla yapay zeka destekli Crypto Secure'u tanıttı.

Mastercard'tan kripto para alımlarını daha güvenli hâle getiren teknoloji: Crypto Secure
Mastercard'tan kripto para alımlarını daha güvenli hâle getiren teknoloji: Crypto Secure
GİRİŞ 09.10.2022 09:46 GÜNCELLEME 09.10.2022 12:05

Son yıllarda kripto para alımlarında dolandırıcılıkların artması üzerine ödeme devi Mastercard, bankalara ve kart veren kuruluşlara kriptoyla ilgili dolandırıcılıkla mücadelede yardımcı olacak yeni bir yazılım çözümü sunmayı hazırlanıyor.

Crypto Secure olarak adlandırılan sistem, Mastercard ödeme ağındaki kripto para borsalarıyla ilişkili suç riskini saptamak için yapay zeka algoritmaları kullanacak. 

Söz konusu sistem, Blockchain’den gelen verilere, kripto para işlemlerinin halka açık kaydına ve diğer kaynaklara tarayarak kart ile kripto para alımını daha güvenli hâle getirecek.

Sistem bankalara veya kart düzenleyicilere, kriptoyla ilgili bir etkinliğin şüpheli olup olmadığını ya da ne ölçüde şüpheli olduğunu görsel olarak ayrıntılandırmayı amaçlayan bir gösterge panosu sunuyor.

Mastercard’ın siber ve istihbarat işlerinden sorumlu başkanı Ajay Bhalla, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Fikir şu ki, dijital ticaret işlemleri için sağladığımız güven türü, tüketiciler, bankalar ve tüccarlar için dijital varlık işlemlerine de aynı tür güveni sağlayabilmek istiyoruz.”

Mastercard, Cyrpto Secure'yi tanıttıktan sonra hisseleri 5 Ekim'de yüzde 1 yükseldi.

Öte yandan hizmet, geçen yıl Mastercard’ın satın aldığı Blockchain güvenlik startup’ı CipherTrace tarafından destekleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar