ÇAYKUR personelinin banka maaş promosyonunda iyileştirme yapıldı

Öz Gıda-İş Sendikası, Yapı Kredi Bankası ile yapılan banka maaş promosyonuna ilişkin yeni protokolle, kadrolu işçi ve memurlara 30 bin, mevsimlik işçilere 15 bin lira ödenmesinin karara bağlandığını bildirdi.

ÇAYKUR personelinin banka maaş promosyonunda iyileştirme yapıldı
ÇAYKUR personelinin banka maaş promosyonunda iyileştirme yapıldı
GİRİŞ 08.10.2022 23:33 GÜNCELLEME 08.10.2022 23:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı mart ayında 5 yıllık promosyon ihalesinin sonucunda en yüksek teklifi veren ilgili banka ile anlaşıldığı ifade edildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon nedeniyle anlaşmanın güncellenmesinin kaçınılmaz bir hal aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öz Gıda-İş Sendikası olarak bunun bilincinde ve üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası ile yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdik. Üyelerimizden aldığımız güçle gerçekleştirdiğimiz bu yoğun ve yorucu çalışmaların neticesinde konuyu çözüme kavuşturduk. Yapılan anlaşmayla, 39 ay için kadrolu işçiler ve memurlar toplam 30 bin, mevsimlik işçiler toplam 15 bin lira promosyon ödemesi alacaktır. Bu ödemeler peşin olarak hesaplara aktarılacaktır. Ödemeler en kısa sürede yapılacak olup, kesin ödeme tarihiyle ilgili açıklama yapılacaktır."

Açıklamada, sürecin her aşamasında işçilerin yanında yer aldığı vurgulanan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve yönetimine teşekkür edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka foto yokmuydu rizede
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    promosyon özel sektörde Arkas Mart veya Nisan'da 22.000 tl verdi. kurumsal olmayan firmalarda patron bunu hak olarak görüyor. firmaya alıyor.
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    vay özel sektör de çalışanın haline 5500tl maaş tamam bitti
    Cevapla
  • iha 1 yıl önce Şikayet Et
    Sepet lgbt
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    vakıf,ziraat ve halk bankaları güncellemeye gitmiyor malesef..
    Cevapla