Türkiye'nin amiral gemisi olmaya hazırlanan TCG Anadolu'nun tank operasyonu testleri, Altay prototipi ile yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TCG Anadolu'nun testlerindeki yeni aşama hakkında bilgi verdi.

Demir, paylaşımında, şunları kaydetti:

"Anadolu gemimizin tank operasyonu testleri Altay prototipi ile başarılı şekilde icra edildi. Mekanize Çıkarma Aracı LCM ile askeri tersaneden alınan Altay tankı, önce Anadolu gemisine yüklendi, ardından yine LCM'ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirildi. Bugün tamamlanan bu test ile projede önemli bir aşama daha geçildi. Her geçen gün bir adımı daha tamamlıyoruz ve Anadolu'yu envanterimize katmak için sabırsızlanıyoruz."

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Son Osmanlı 08.10.2022 06:24
    Sihalar dururken artık tank yapmanın anlamı ne hem hantal hem masraf bence gereksiz de ancak ihraç edilirse anlam kazanır yani Karabağ’da olsun Suriye’de olsun sağlarımızın tankları nasıl yerle bir ettiğini bütün dünya gördü fil suresinde de ufacık kuşların filleri nasıl delik deşik ettiklerini anlatıyor onun İçin hava araçları yerdekilerden daha iyi daha avantajlı savunma sanayi buna ağırlık vermesi lazım paletlilerin devri kapandı
  • Misafir 08.10.2022 00:27
    Makettir bunlar maket. Eninönünde satılıyor kapanın elinde kalıyor. Chpkk lı fondaş müsvekteler vır vır konuşmaya başlamadan ben başlayayıö dedim
  • Ylmaz azizim 08.10.2022 00:13
    Altay tankın motoru aktarma şansımın diferansiyel güney koreden geliyor zamanla onlarida yapacağız kısmet olursa
  • Gazi 07.10.2022 21:51
    Kemal f35 ABD nin uçağı olamaz o zaman , gövdesini biz yapıyoruz. Yüzde yüz yerli olsa yinede tatmin olmazsınız,.
  • Kemal 07.10.2022 21:09
    Tankın motorunu biz üretmedikten sonra sahaya çıkan tank bizim olamaz. Bu motor teknolojisini yapabilmemiz lazım ve süratle silah kapasitemizin çoğaltılması gerekli. Çevremiz çok tehlikeli bir şekilde sarılmış durumda.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek