Almanya'da ekonomi anketi! Halk ne diyor?

Almanya'da yapılan bir ankete göre toplumun çoğunluğu, ekonomik duruma olumsuz bakıyor.

Almanya'da ekonomi anketi! Halk ne diyor?
Almanya'da ekonomi anketi! Halk ne diyor?
GİRİŞ 06.10.2022 21:05 GÜNCELLEME 06.10.2022 21:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Piyasa araştırmacısı Infratest Dimap tarafından "ARD-Deutschlandtrend" için yapılan anketin sonucuna göre her 5 kişiden 4'ü mevcut ekonomik durumu "kötü" olarak değerlendiriyor.

Veriler, ülkedeki ekonomik durum değerlendirmesinin 2009'dan bu yana en kötü durumda olduğunu gösterdi. Buna göre, halkın sadece yüzde 20'si ekonomik durumu "iyi" olarak tanımladı.

Ankete katılanların yüzde 53'ü Almanya'daki ekonomik durumun 1 yıl içinde bugünkünden daha kötü olacağına inanıyor.

Öte yandan, anket sonucuna göre fiyat artışlarına ilişkin endişeler de yüksek. Katılımcıların yüzde 57'si, faturalarını ödeyemeyecek duruma gelmekten aşırı derecede endişe duyuyor.

Ayrıca ankete katılanların yüzde 70'i de federal hükümetin enerji arzını güvence altına alma konusundaki çalışmalarından memnun değil.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşayan biriyim enlasyon rakamlarını inadırıcı değil çünkü dizel geçen yıl 1,05 euro idi şimdi 2,05 elektrik kwh 0,28 sent idi şimdi 0,96 sent gaz kesa öyle üç katı yükseldi ama aylıklara yüzde bir veya iki zam daha kötüye gidecek dşyor ekonomistler kısacası yüzde 10 enflasyon hikaye
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıklanan Enfilasyon Rakamları İnandırıcı Degil. Hattinden fazla Zam ve Pahalılık var
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    olur mu âvrupa coooh eyyi. bizdeki batı yalakalarinin bitmedi avrupa aşki defolup gitseler keske
    Cevapla
  • Fatihölmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Abiniz ABD diyor ki ey Avrupa Ukraynayı savaşa sokarak aslında sizi hizaya getirdim. Tabi yeni kralının tacını takan tilki İngiltere'de karşıdan izliyor. Ey Avrupa ben boşuna mı aranızdan ayrıldım. Bundan sonra hiç askeri varlıkları olmayan Avrupa ülkelerini çok zor günler bekliyor. Türkiye olarak biz zora alışkınız ama onlar şimdiye kadar abilerinin bastığı dolarları allayıp sömürdükleri ülkeler üzerinden Euro'ya çevirdiler. Tüm mazlumların ahı sizden böyle çıksın.
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya da yalancı bir hükümet var Elektrik %600 arttı Herşeyin fiyatı günlük artıyor ama maaşlar enflasyon oranı diye %1,9 Enflasyon hesabını dağda çıkan odun ile hesaplasalar o bile fırladı bunlar neyi baz alıyor merak ediyorum. Seneye bilet fiyatları yüksek olursa turist gelmez para yok zaten Türkiye şimdiden önlem almalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle