Torba yasada son dakika değişikliği! Yurt dışı çıkış harcına yüzde 100 zam iptal edildi

Meclis'e sunulması beklenen yeni ekonomik torba yasada yer alan ve Yurt dışı çıkış harçlarını 150 TL'den 300 TL'ye çıkaracak değişiklik düzenlemeden çıkarıldı.

GİRİŞ 06.10.2022 14:38 GÜNCELLEME 06.10.2022 15:51
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı, işçi, işveren ve muhtaç kesimlere yönelik desteği de içeren ekonomik torba yasa teklifinde yer alan Yurt dışı çıkış harçlarını 150 TL'den 300 TL'ye çıkaracak değişiklikle ilgili son dakika kararı geldi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARÇLARINA ZAM  İPTAL

Çalışmaları henüz tamamlanmayan ekonomiyle ilgili torba yasa teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Meclis’e sunulacaktı. Torsa yasada yer alan yurt dışı çıkış harçlarına yüzde 100 zam tartışmalara neden oldu. Alınan son dakika bilgisine göre, Harç pulunun 300 TL olması torba yasadan çıkarıldı.

Geçtiğimiz mart ayında Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL olmuştu.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 90
  • Mübarekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içine girene yapıştır gitsin milletin günahı ne
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt
    Cevapla
  • Çok bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu ülkeyi yönetenler ülkeyi yönetmek için ne kadar zam yapmaya meraklı hem cifte vatandaşlardan ,mavi kartlilardan 5 aydan fazla turkiyede kalanlardandan da harç alin Yurtdisinda bu ülke için oy kullanma hakkı olan herkez yurtdisi cikis harci odemelidir. Yada hiç kimseden almayin
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu çıkış harcı 1999 depreminde zararları telaffi için çıkmıştı , neden hala devam ediyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke %100 olsaydı. niye mi? madem yurtdışına çıkıyorsun, o zaman çok paran var demektir. bir bedeli de olmalı.
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok parası var deyimine katılmıyorum ama alinmasinada karşı değilim devletimizin bir bildiği vardır diğer hükümetlerden olmadığından çok yola devam...
    Cevapla
  • Faruk 5656 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışina ekmek parası için cikanlar. Gurbetciler ihracat sektoru ithalat sektörü herkes keyften cikmıyor. Ezbere yorum bazi insanları incitiyor. Dikkat edelim yanlıs yanlıstır. Yanlış olabilir. Ama huzur guven istikrar kalkınma icin REISLE devam
    Cevapla
  • Baran 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim işçiyse parası yoksa
    Cevapla
  • fikret erkoc 1 yıl önce Şikayet Et
    çok zengin degiliz mecburen ailemizi görmek için çıkıyoruz mecbur olmasak çıkmazdık
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Turistik amaçlı ok. Ama öğrenciden de alınıyor yurt dışına tedaviye gidenden de alınıyor. %100 çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle