Fed belirsizliği altına yaradı: Altında yükseliş devam ediyor

Altın, Fed'in enflasyonu dizginlemek için faizleri artırmaya devam edip etmeyeceğine dair belirsizliğin sürmesiyle değer kazanarak 1700 doların üzerine yükseldi ve yükselişine devam ediyor.

GİRİŞ 06.10.2022 11:05 GÜNCELLEME 06.10.2022 11:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Altın, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için faizleri artırmaya devam etme ihtimaline dair belirsizliğin sürmesiyle yükselerek 1700 dolar üstüne yükseldi.

Değerli metal, Fed’in para politikası duruşuna ilişkin görüşlerin değişmesiyle hızla yön değiştirdi. Altın hayal kırıklığı yaratan ABD verileri sonrası haftanın ilk iki seansında neredeyse yüzde yükselirken Çarşamba günü yeni verilerin ABD ekonomisinin dirençli olduğuna işaret etmesiyle yüzde 1,5 değer kaybetti.

Dolar ve hazine getirileri Çarşamba günü ABD verileri sonrası güçlenerek altını baskı altında bıraktı. OPEC+’nın üretimde kesinti kararından kaynaklanan petrol fiyatlarındaki sert artışın da enflasyonist baskıları artıracağı değerlendiriliyor.

Fed yetkilileri de yaptıkları açıklamalarda faiz oranlarını artırma konusunda şahin duruşlarını yinelediler.

“Altın, Fed yetkililerinin dolar ve tahvil getirilerini yükseltmesiyle rallisini durdurdu” diyen Phillip Nova Emtia Yöneticisi Avtar Sandu geçtiği bir notta, “Yine de Hindistan’da Diwali ve diğer festivaller öncesinde fiziki traderlar ve mücevhercilerden gelen güçlü talep fiyatı destekleyebilir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam gibi verilerin Fed’in olası sıkılaşma yol haritası hakkında yeni ipuçları verebileceği değerlendiriliyor.

Güne 1729 dolar bandından başlayan ons altın 1733 dolara kadar yükseldi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Gram Altın: 1030 TL
Çeyrek Altın: 1701 TL
Altın ons: 1732 dolar

ALTIN İTHALATI 56 AYIN ZİRVESİNE YÜKSELDİ

Türkiye'nin 2022 yılı eylül ayında altın ithalatı son 56 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Altın ithalatı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.627,8 artışla 39 bin 32 kg oldu. 2021 yılının aynı ayında ithalat 2 bin 155 kg seviyesinde bulunuyordu.

Böylece 2018 yılı ocak ayında gerçekleşen 44 bin 210 kg ithalatın ardından en yüksek rakama ulaşıldı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre, aynı ayda gümüş ithalatı 68 bin 70 kg oldu. Geçen yılın aynı ayında gümüş ithalatı 36 bin 417 kg olmuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın Yükselirse Enflasyonda yükselir..insanlar Çeyrek Altını bile alamayacak duruma gelir.. çünkü Altın Fiyatları Fahiş bir sekilde yükseliyor?.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın gramı bin beş yüzü bulur
    Cevapla
  • nural cebi 1 yıl önce Şikayet Et
    halkı soymanın en güzel yolu taş atmadan kollarını yormuyorlar masa başında devletleri sömürüyorlar artık uyanmak lazım
    Cevapla
  • Fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    Altında büyük sahtekarlık var.
    Cevapla
  • azimkar 1 yıl önce Şikayet Et
    10 aydır aynı fiat nerede bunun kazancı kazanan banka makas ve kuyumcu al zarar sat zarar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle