Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik büyümede dünyada ilk sıralarda yer aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın oldu üretime ara vermedik. Büyümeyi sürdürdük. Dünyada ilk sıralarda yer aldık. Resesyon, daralma tartışmaları yaşanırken uluslararası kuruluşlar ülkemizle ilgili büyüme tahminlerini yükseltiyordu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik büyümede dünyada ilk sıralarda yer aldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik büyümede dünyada ilk sıralarda yer aldık
GİRİŞ 05.10.2022 14:03 GÜNCELLEME 05.10.2022 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda yapacağı açıklama için milyonlarca vatandaşı ekran başına davet etmişti. Erdoğan konuşmasında, "Salgın oldu üretime ara vermedik. Büyümeyi sürdürdük. Dünyada ilk sıralarda yer aldık. Pek çok yerde resesyon, daralma tartışmaları yaşanırken uluslararası kuruluşlar ülkemizle ilgili büyüme tahminlerini yükseltiyordu." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Bütün umudunu ekonomideki sıkıntılara bağlayanların heveslerini kursaklarında bırakacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı mutlaka ikna etmenizi istiyorum. Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçmektedir. Bu sınamaların milletimizin hayatına yansıyan olumsuzlukları vardır. Ülkemizin önündeki zorlukların ve insanımızın yaşadığı sorunların çözümü mümkündür. Peki, Türkiye'de bu çözümü sağlayacak tek yürütme temsilcisi biz, tek siyasi parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı mıdır? Evet, öyledir. Milletimize işte bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacaktır.

Türkiye Ekonomi Programımız ilk gündeme geldiğinde kurduğumuz denkleme birileri kendi aklınca bıyık altından gülmüşlerdi. Ülkemizi büyütecek adımları birer birer attık. Bu musibeti daha büyük bir dönüşümün vesilesi haline getirdik. Salgın oldu üretime ara vermedik, savaş çıktı ihracatta gaza basmaktan vazgeçmedik. Bu yılın ilk yarısında yüzde 7.5 oranındaki büyüme oranları ile dünyada ilk sıralarda yer aldık. Pek çok yerde resesyon yaşanırken uluslar arası kuruluşlar ülkemiz ile ilgili büyüme tahmini yükseltiyor. İstihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyona dayandık.

"İLK YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL BANTTAN ÇIKIYOR"

Bu ayın sonunda, ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyoruz. Hem finans hem sanayi hem hizmetler sektörlerinde ülkemizde yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. İnşallah yılbaşından sonra hem tamamlanan yatırımlarla hem makro ekonomideki iyileşmelerle hem çalışanların ücretlerinde yapacağımız artışlarla ülkemizde güzel bir havanın esmesini sağlayacağız. Eskilerin dediği gibi, sen doğru ol, eğri belasını bulur.

YENİ EKONOMİ MODELİ

Türkiye'yi diğer pek çok başlık gibi bu konuda da dünyada öncü bir yere getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Durmak yok, yola devam."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke tüketici kredi vadeleri uzatılsa da nefes alsak
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    alım gücünde ne olduk başkanım onuda söyleseydin. sen külliyede rahattasın açlık sınırında milyonlar var onlar nolacak. hani hak
    Cevapla