Savaş nedeniyle Türkiye'ye yöneldiler: Sınırda 7 kilometrelik tır kuyruğu

Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan kapısı Aktaş Gümrük Kapısı’nda Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tır yoğunluğu yaşanıyor.

Savaş nedeniyle Türkiye'ye yöneldiler: Sınırda 7 kilometrelik tır kuyruğu
Savaş nedeniyle Türkiye'ye yöneldiler: Sınırda 7 kilometrelik tır kuyruğu
GİRİŞ 05.10.2022 10:53 GÜNCELLEME 05.10.2022 11:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle tırlar, Türkiye üzerinden Kafkasya’ya geçiş için Aktaş Gümrük Kapısı’nı tercih edince kilometrelerce uzayan kuyruk oluştu.

Gümrük kapısına giden yoldaki emniyet şeridine park ederek sırasını bekleyen tırlar, burada 7 kilometreyi bulan tır kuyruğu oluşturdu.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’nın 2016 yılından bu yana hizmet verdiğini ve hareketliliğin her geçen yıl artarak devam etiğini söyledi.

Demirci, "Bu yıl Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle güzergah değiştiren tırlardan dolayı yoğunluk oluştu. Savaş devam ettiği sürece bu yoğunluk devam edecek, çünkü deniz trafiği tamamen karaya döndü. Rusya üzerinden giden tırların tamamının Gürcistan üzerinden Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan hattını kullanmalarından dolayı yoğunluk var" dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Söyle iki tarafa kocaman gümrük kapisi yapinda rahatlasinlar.
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Sochi Mersin arasinda hizli demiryolu hatti dogalgaz ve petrol boru hatlari yapilarak koridor olusturalim alacagimiz komisyon tum enerji ithalatimizi sifirlar ayrica Mersin Ve ceyhan a dev limanlar rafineliler maden isleme tesisleri kurup rus hammaddesi ni isleyip satalim
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    her gecenden vergi para alin
    Cevapla
  • Kurtalan 1 yıl önce Şikayet Et
    Transit geçiş ücreti alır her devlet.
    Cevapla