Petrol fiyatlarını sarsacak karar geldi: OPEC+'dan 2 yılın en büyük üretim kesintisi

OPEC+ Bakanlar Komitesi toplantısından günlük 2 milyon varillik üretim kesintisi kararı çıktı. Bu karar 2020 yılından bu yana OPEC+'nın en büyük üretim kesintisi olacak.

Petrol fiyatlarını sarsacak karar geldi: OPEC+'dan 2 yılın en büyük üretim kesintisi
Petrol fiyatlarını sarsacak karar geldi: OPEC+'dan 2 yılın en büyük üretim kesintisi
GİRİŞ 05.10.2022 09:05 GÜNCELLEME 05.10.2022 17:13
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

OPEC+ Bakanlar Komitesi yaptığı toplantı sonrası, zayıflayan küresel ekonominin neden olduğu petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmaya amacıyla grubun günlük üretim limitlerinde 2 milyon varillik bir kesinti kararı çıktı

FİYAT DÜŞÜŞÜNÜ DURDURMAK İÇİN GÜNLÜK 2 MİLYON VARİL KESİLECEK

Kararın, birçok OPEC+ ülkesinin hali hazırda taahhüt ettikleri kotanın altında üretim yapması nedeniyle küresel arz üzerinde etkisinin düşük kalacağı değerlendiriliyor. Bu durum OPEC+’nın üretimi azaltmadan belirlenen yeni üretim kotalarına ulaşacakları anlamına geliyor.

PETROLDE İKİ YIL SONRA EN BÜYÜK KESİNTİ

Yine de kesinti kararı, birliğin, yüksek enerji maliyetleri nedeniyle hali hazırda enflasyonla mücadele eden küresel ekonomiye başka bir şok ekleme riskini taşıyan bir hareket olarak, 2020'den bu yana OPEC+’nın gerçekleştirdiği en büyük üretim kesintisi oldu.

PETROL KARARI ABD'Yİ RAHATSIZ EDECEK

Bu hamlenin ABD'yi de rahatsız etmesi ve Washington'dan bir yanıt gelmesini tetiklemesi bekleniyor. Başkan Joe Biden, Kasım ayında yapılacak ara seçimler öncesinde Amerikalılar için daha yüksek üretim ve daha düşük petrol fiyatları sağlamak amacıyla bu yılın başlarında Suudi Arabistan'ı ziyaret etmişti.

PETROL 100 DOLARA ÇIKABİLİR

JPMorgan OPEC toplantısından çıkacak kararlar sonrasında petrolün varil fiyatının yeninden 100 doları test edeceğini tahmin ediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 28
  • Corumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten. Bizde herdaim ibre yukarı
    Cevapla
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizi rahatsız etmez alıştık. ABD yi tabi rahatsız edecektir.memuruz Eşim ile aynı ildeyiz aramızda 100km ikimizde git gel yapıyoruz oh günde 250km ver coşkuyu.yol yakıt beni değilde ABD yi düşündürüyor da haklılar.biz cok alıştık petrole çalışmaya.onlar alisamaz.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD kuzey ırak ve suriyeden çaldıklarıyla ayakta yoksa oda dizlerinin üstüne çöker.
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizi hiç etkilemeyecek değil mi?
    Cevapla
  • Kim O 1 yıl önce Şikayet Et
    En çok bizi sarsacak....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle