Son dakika: Motorine bir zam daha geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrol fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Motorine 1 lira 38 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.

GİRİŞ 10.10.2022 09:55 GÜNCELLEME 10.10.2022 10:41
Bu Habere 892 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Küresel petrol fiyatları ve Dolar/TL'de yaşanan dalgalanmaların akaryakıta etkileri sürüyor. Motorine son günlerde gelen zamlara bir yenisi daha eklendi.

OPEC'ten petrol üretimini azaltma kararı: ABD'den sert tepkiOPEC'ten petrol üretimini azaltma kararı: ABD'den sert tepki

Motorin grubunda bu geceden itibaren geçerli olacak 1 lira 39 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor. Bu zamla birlikte motorinin fiyatı 28 lira 50 kuruş civarına yükselecek. 

Gram altın fena çakıldı! 34 tl birden kayıp yaşandıGram altın fena çakıldı! 34 tl birden kayıp yaşandı

Geçen hafta da motorin fiyatlarında 3 kez artışa gidilmişti. Önce 1 lira 10 kuruş, daha sonra 1 lira 38 kuruş, en son ise 1 lira 53 kuruş zam gelmişti.

İSTANBUL'DE BENZİN VE MOTORİN FİYATI NE OLDU?

Benzin: 20,63 TL
Motorin: 27,11 TL

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI KAÇ TL?

Benzin: 20,76 TL
Motorin: 27,21 TL

İZMİR'DE BENZİN VE MAZOT FİYATI

Benzin: 20,74 TL
Motorin: 27,25 TL

ABD'den petrol kararı! Akaryakıt piyasasını vurabilirABD'den petrol kararı! Akaryakıt piyasasını vurabilir

Otomotiv pazarı eylülde yüzde 8,7 büyüdüOtomotiv pazarı eylülde yüzde 8,7 büyüdü

 

Biden'dan 'petrol fiyatlarını düşürün' çağrısıBiden'dan 'petrol fiyatlarını düşürün' çağrısı

BRENT PETROL 97 DOLARIN ÜZERİNDE

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 97,25 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü 98,58 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 97,92 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.22 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,7 azalarak 97,25 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 92,03 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de ekonomik aktivitenin yavaşladığına yönelik haber akışı etkili oldu.

Çin ekonomisindeki yavaşlama, çok sayıda merkez bankasının yüksek enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmasıyla tetiklenen küresel durgunluk ve talep düşüşü endişelerini kuvvetlendiriyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun kasım ayından itibaren günlük 2 milyon varillik üretim kesintisinin ardından, ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden piyasaya ek petrol satabileceğine yönelik beklentiler de fiyatları baskılıyor.

ABD yönetimi, 19 Eylül'de kasımdan itibaren teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satacağını duyurmuştu.

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne yönelik ambargosunu gölgeleyen OPEC+ kesintilerinin, piyasalardaki mevcut arz daralmasını daha da artıracağı tahmin ediliyor. Rusya'nın ham petrol ve petrol ürünlerine yönelik AB yaptırımları aralık ve şubat aylarında yürürlüğe girecek.

Uzmanlar, piyasalardaki belirsizliklerin devam edeceğini belirtmekle birlikte petrol fiyatlarının gelecek aylarda varil başına 100 doların üzerinde seyredeceğini tahmin ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 97,76 ile 98,44 dolar aralığının direnç, 96,63 ile 96,18 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 892
  • bahri 1 yıl önce Şikayet Et
    allah reyize güç kuvvet versin, inşallah 100 tl olur. oy vermeyenler çatlasın
    Cevapla
  • Osman kurt. 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerden sonra 50 tl.. görün bakın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bıktık artık
    Cevapla
  • Selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    brent petrol varilde 4-5 dolar artti yani 159 litresi 4 -5 dolar artti . yani 50 kurus artmasi lazimdi ust uste zam RTE ye cekilen bir oyun ... RTE nin mudahale etmesi lazim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tüpraşmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle