ABD'de büyük kriz: Ülkenin borcu devasa rakamlara ulaştı, faiz kararları tartışılıyor!

ABD'nin borcu ilk kez 31 trilyon doları aştı. ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), bu yılın başında yayımladığı bir raporda, ülkenin artan borç yükü konusunda uyarıda bulunmuştu.

GİRİŞ 05.10.2022 06:29 GÜNCELLEME 05.10.2022 09:26
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, ülkenin borcu 31,1 trilyon dolara ulaştı.

Söz konusu borç tutarı endişe kaynağı olurken, ekonomistler, artan faiz oranlarının, ülkenin büyüyen borç sorunlarını şiddetlendirebileceğini belirtti.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), bu yılın başında yayımladığı bir raporda, ülkenin artan borç yükü konusunda uyarıda bulunmuştu.

EKONOMİK BÜYÜMEYİ YAVAŞLATABİLİR

CBO'nun temmuz ayında yayımladığı Uzun Vadeli Bütçe Görünümü Raporu'nda da artan borcun ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği, ülkenin faiz ödemelerini artırabileceği, mali kriz riskini yükseltebileceği ve yasa koyucuların politika seçimlerinde kendilerini daha kısıtlı hissetmelerine neden olabileceği vurgulanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Faturayı minik devletçikler öder! Amerika bu Faturayı Petrol ile karşılayacak Arap yap bi Petro!
    Cevapla
  • Din Kardeşiyiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen Arap'lara bağlama hastalığınız var galiba. Dünyanın büyük petrol rezervlerinden biri de Venezüela. ABD oraya da baskı uyguluyor. Neden ilk aklınıza Araplar gelir?
    Cevapla
  • 6363 1 yıl önce Şikayet Et
    aciktan para basarsan dünyayi bir dolar la oynatmaya kalkarsan borç batagina girersin dünya daki ulkeler altın kurundan kendi paraları ile ticaret yapmaya başlayacak
    Cevapla
  • sen diyorsan.. 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi amerika alarma geçmiş hatta tüm şehirlerde alarm sirenleri çalıyormuş
    Cevapla
  • darbane abd 1 yıl önce Şikayet Et
    ya hiç birşey olmaz basarsınız biraz dolar ödersiniz borcunuzu :)
    Cevapla
  • baba metin 1 yıl önce Şikayet Et
    dolar Amerika nin yani devletin zannediyorsun bassın borcunu ödesin diyorsun dolar fed in parası sahibi de sekiz ailedir roşıt rokefeler gibi yahudi aileler Amerika devleti doları bunlardan alır karşılığında faiz öder kazık Amerikan halkına girer kalanıda dünya milletlerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle