Rusya, ilhak edilen bölgelerden 5 milyon ton tahıl öngörüyor

Rusya Tarım Bakanı Patruşev, Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin tarım potansiyeline ilişkin, “Ekilebilir arazileri hesaba katarsak, Rusya’nın hasat kumbarasına yaklaşık 5 milyon ton tahıl ekleneceğini düşünüyorum.” dedi.

Rusya, ilhak edilen bölgelerden 5 milyon ton tahıl öngörüyor
Rusya, ilhak edilen bölgelerden 5 milyon ton tahıl öngörüyor
GİRİŞ 04.10.2022 15:38 GÜNCELLEME 04.10.2022 15:38

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın ilhak kararı aldığı Ukrayna’daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde geniş tarım arazilerinin bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın bu arazilerle ilgili çalışma yapacağını anlatan Patruşev, halihazırda bazı tarım ürünlerinin bölgeden Rusya’ya sevk edildiğini belirtti.

Bölgedeki tahıl potansiyelinin önemine işaret eden Patruşev, “Ekilebilir arazileri hesaba katarsak, Rusya’nın hasat kumbarasına yaklaşık 5 milyon ton tahıl ekleneceğini düşünüyorum. Ayrıca diğer mahsullerin de olacağını düşünüyorum.” dedi.

Patruşev, söz konusu bölgelerdeki tarım sanayisinin gelişmiş bir durumda olduğuna işaret ederek, “Vatandaşlarımızın o topraklarda üretilen ürünleri tatma fırsatı var. İşlenmek üzere yetiştirdiğimiz ürünlerin bir kısmı da oraya gönderiliyor. Bu nedenle yeni alanlarda etkileşim yollarını geliştireceğiz. Zorlukların üstesinden geleceğiz ve tarım sektörünü geliştireceğiz.” diye konuştu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.