Aramco'dan dikkat çeken petrol açıklaması: Tüm dünya korkmalı

Aramco CEO'su Nasser taleplerde toparlanma yaşandığı dönemde, "dünya yedek petrol üretim kapasitesinin olmamasından dolayı endişelenmelidir" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 04.10.2022 15:10 GÜNCELLEME 04.10.2022 15:42
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Saudi Aramco CEO'su Amin Nasser, yedek küresel petrol üretim kapasitesinin azalmakta olduğunu ve Çin'in sıfır KOVID politikasını sona erdirdiği ve havacılık talebinin tamamen toparlandığı zaman talepteki toparlanmanın etkisi konusunda dünyanın "endişelenmesi" gerektiğini açıkladı.

Aynı etkinlikte konuşan Shell CEO'su Ben van Beurden, fiyatlar yüksek olduğu için yatırımların değişmeyeceğini belirtti.
Aramco CEO'su Nasser

Nasser Londra'daki Energy Intelligence Forum'da yaptığı açıklamada, "(Piyasa) dünyanın farklı bölgelerinde durgunluk olursa talebe ne olacağına odaklanıyor, arz temellerine odaklanmıyorlar." dedi.

Shell CEO'su Beurden de, petrol ve gaz projelerinin üretilmesi ve karşılığını vermeye başlamasının onlarca yıl alabileceği düşünüldüğünde, mevcut yüksek fiyatların sermaye yatırımlarında kolayca bir değişiklik yaratmadığını ifade etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 36
  • Yavuz Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Aramko ABD Suudi ortaklığı Zaten Suudi ABD sayesinde ayakta baştaki astığı astık kestiği kestik. Koymuş kendine hizmet eden şeriatı ama kendine halkına petrolden zırnık yok Bunlar Müslüman aleminin hainleri. Bu dünyada saltanat sürüyorlar
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayatları YALAN. Bunu bilerek yapıyorlar sırf fiatları yükseltsinler ve elektrikliye dönülsün diye ama nafile dünya bu kadar elektrik üretemez....
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Amaçları elektrikliye dönsün diye değil ülkemizi zora sokmak için yapılıyor, çünkü küreselcilerin hepsi birleşip ülkemiz üzerinde oyun oynuyorlar
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    işte o vakit inşallah Rabbim bize petrol doğal gaz nasip eder...
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilizin uşağı ne CEO’su! Unutmasınlar her Firavunun bir Musa’sı vardır!!! Sonunuz yakın inşallah!
    Cevapla
  • vallahi yeter 1 yıl önce Şikayet Et
    bırak arkadaşım boş muhabbetieri ya. adamların petrolleri var zenginler yaşıyorlar. sende boş boş musa firavun hikayeleri anlatıp duruyorsun. karnını doyur önce. yazık ya
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya sırf bu hidrokarbon ve küresel ısınma masallarını ortadoğunun elindeki petrol gücünü almak için yaptı. Bu saftiriklerde boş boş konuşuyor. Bakın bu sene kış sert geçecek sebebi ise dogalgaz pahalı oldugundan millet odun kömür petrol yakacak o da atmosferi kaplayıp güneşe engel olup soğumasına neden olacak sonra da gelsin kar ve yağmur. Zaten o da olmasa kesin bir yanardağ patlar ve atmosferi kapatır. izlanda yanardağı patlayınca avrupada olan kışı hatırlayın. Dikkat ederseniz doğalgaza geçtiğimizden beri kar yağmıyor düzgünce.
    Cevapla
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yok daha yönetmelikten haberin yok plazayı bilmem ama müstakil ve 12 kata kadar bütün evlerde bir tane baca olmak zorunda yoksa oturum vermiyor belediye ha para yiyerek cözülüyordur bilemem
    Cevapla
  • Gercekci 1 yıl önce Şikayet Et
    Șimdiki evlerde muteahitler soba deliği koymuyor acep nedendir. O 20 30 katlı plazalarda soba deliği birtek mutfakta var bașka yerde yok benim bildiğim. Odun kömürü müstakil veya en fazla 5 katlı evlerde yaksrsın onda da delik varsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle