Türkiye'nin enerji ithalatı 9,56 milyar dolara çıktı

Türkiye'nin eylül ayındaki enerji ithalatı yüzde 115 artarak 9,56 milyar dolarla yükseldi. Altın ithalatı ise eylülde bir önceki yıla göre 6 kat artış gösterdi.

Türkiye'nin enerji ithalatı 9,56 milyar dolara çıktı
Türkiye'nin enerji ithalatı 9,56 milyar dolara çıktı
GİRİŞ 04.10.2022 12:23 GÜNCELLEME 04.10.2022 12:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Petrol ve doğalgazı da içeren enerji ithalatı eylül ayında geçen yıla yüzde 115 artışla 9,56 milyar dolara yükseldi.

Türkiye'nin enerji ithalatı uluslararası petrol, doğalgaz ve kömür fiyatlarında iki yıldır süregelen artışla beraber keskin şekilde yükseldi.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre ocak-eylül döneminde enerji ithalatı yüzde 135 artışla 73,85 milyar dolar olurken, 12 aylık birikimli enerji ithalatı yüzde 139 artışla 93 milyar dolara tırmandı.

ALTIN İTHALATI 6 KAT ARTTI

Türkiye'nin altın ve kıymetli maden ithalatı ise eylül ayında yüzde 543 artışla 3.11 milyar dolara çıktı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallım, hala misakı milli diyor. Oralardan nasıl faydalanırız diyor. Misakı millideki insanları aldık içeri işte. Daha ne bekliyorsun. Misakı millinin insanı bize enerjisi ABD ye.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tarafından Suriye'ye yapılan yeni şehirler petrol ve doğalgaz bölgelerine kadar ulaştırılmalı, Suriye'de çok değerli tarım alanları da var bu arada. Suriye'ye geri dönecek mülteciler bu tarım alanlarında istihdam edilebilir, hem Türkiye ucuz gıda temin eder hemde Suriye'liler kazanır. Aynı zamanda Türkiye'nin enerji sorunu otomatikman çözülecek, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde kalan yerler, mülteci kardeşlerimizi kendi hayatlarını idame ettirebilecek şekilde aynı zamanda Türkiye'ye yararları olabilecek şekilde oralara yerleştirmeliyiz. Osmanlı-Selçuklu mimarisi kullanılmalı binalarda.
    Cevapla