Halkbank'ın ABD'deki temyiz başvurusu kabul edildi

Halkbank'ın ABD'deki temyiz başvurusu kabul edildi.

Halkbank'ın ABD'deki temyiz başvurusu kabul edildi
Halkbank'ın ABD'deki temyiz başvurusu kabul edildi
GİRİŞ 04.10.2022 03:29 GÜNCELLEME 04.10.2022 03:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Halkbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bankamızın ABD'de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) uyarınca ABD Yargıtay Mahkemesi (Supreme Court of the United States) nezdinde gerçekleştirmiş olduğu temyiz başvurusu, anılan Yüksek Mahkeme tarafından 3 Ekim 2022 tarihinde kabul edilmiştir. Bundan sonraki süreçte Yüksek Mahkeme, FSIA (Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası) temyizimizi esastan görüşmeye başlayacaktır. Yargıtay Mahkemesi süreci bitinceye kadar Bölge Mahkemesi'ndeki yasal sürece dair verilen durdurma kararı devam edecektir. Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilerine sunarız."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vanlı Sevgul 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Yörük 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye biz Ankara mahkemelerinde abd savunma bakanlığına dava açmıyoruz terör örgütü pkk=pyd silah yardımı yapmaları dava konusu olmuyor. Acamayız cünkü hukuk zenginden ve güçlüden yana neyazikki
    Cevapla