Yumurtada fiyatlar haftalık değişiyor

Gıda fiyatlarındaki artıştan yumurta da etkilendi. Geçen ay tanesi 2 lira olan organik yumurtanın fiyatı 4 liraya yükseldi. Esnaf fiyatların haftalık olarak değiştiğini ifade etti.

Yumurtada fiyatlar haftalık değişiyor
Yumurtada fiyatlar haftalık değişiyor
GİRİŞ 04.10.2022 03:03 GÜNCELLEME 04.10.2022 03:03
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Gıda fiyatlarındaki artıştan yumurta da etkilendi. Yem, enerji, ambalaj ve nakliye maliyetlerindeki artış yumurta fiyatlarına da yansıdı. 1 ay önce 2 liraya satılan organik yumurtanın tanesi 4-5 liraya yükseldi. Esnaf yumurta fiyatlarının haftalık olarak arttığını ifade ediyor. Vatandaşlar ise aldığı yumurta adedini düşürmeye başladı. Marketlerde 30’lu yumurtalara alternatif olarak daha küçük paketlerde yumurta satılmaya başlandı.

Yumurta fiyatlarındaki artışla ilgili konuşan Süphan Paşa, "Beyaz yumurtalar 2,5 lira, organik yumurtalar 4 liradan satılıyor. 1 ay önce beyaz yumurtalar 1,5 lira organik yumurtalar 2 liraydı. Fiyatlar haftalık olarak değişiyor. Beyaz yumurtalar ise bir sene önce 30 liraydı şimdi 65 lirayı aştı. Vatandaşlar yumurtadaki fiyat artışından şikayetçi, zamları biz yapıyormuşuz gibi tepki gösteriyor" diye konuştu.

Fiyatların yüksekliğinden yakınan Hasan Usta isimli vatandaş ise "Yumurta fiyatları her hafta değişmeye başladı. Sürekli yumurta alıyoruz. Normalde eskiden bir koli yumurta alıyorduk, 15 liraydı" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • ÖZCAN 58 1 yıl önce Şikayet Et
    yumurtaya zammı biz yapmıyoruz diyorlar, acaba bu zammı TAVUKLARmı yapıyor acaba.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemeyin kardeşim. Yemezseniz bir yeriniz mi eksilir ya da silah zoruyla mı yedirirler. Siz yedikçe bu yumurtacıkar dahada azacaklar. Bunlarda ahlak yok
    Cevapla
  • tembel 1 yıl önce Şikayet Et
    değişmiyor artıyor.
    Cevapla
  • Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Yumurtamı?Her hafta her emtianın fiyatı değişiyor.Tabiki yukarı doğru.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tavuklar altın yumurtluyor artık. Yumurta ya yumurta. Her hafta artışta her hafta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle