İşte altındaki sert yükselişin nedeni: ABD'den gelen haber altın fiyatını uçurdu

Geçtiğimiz haftalar FED'in faiz artırımı sonrası sert düşüşler yaşayan altın fiyatı yeni haftaya 6 ay ayın en hızlı yükselişini yaparak başladı. Altın, ABD imalat göstergesinin beklentilerin altında gerilemesi ve tahvil getirilerinde yaşanan geniş kapsamlı düşüş sonrası Mart ayından bu yana en büyük günlük yükselişini kaydetti.

GİRİŞ 04.10.2022 12:09 GÜNCELLEME 04.10.2022 12:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Haber7

Enflasyonla mücadele kapsamında Fed'den gelen tarihi 75 baz puan faiz artışı ve merkez bankalarından gelen 'şahin' tonlu açıklamalar sonrası geçtiğimiz haftalarda sert düşüş yaşayan altın fiyatları haftaya yükselişle başladı.

ALTINDAKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ

Spot altın, ABD imalat göstergesinin beklentilerin altında gerilemesinin ardından tahvil getirilerinin geniş kapsamlı düşmesiyle yüzde 2,4 değer kazandı. Bu durum genellikle dolar ve faizlerle negatif bir korelasyona sahip olan faiz getirmeyen metalin cazibesini artırırken gümüş de yüzde 8,8 değer kazandı.

Finans dünyasında yaşanan karmaşanın güveni etkilemesi beklenirken yatırımcılar merkez bankaların bir sonraki para politikası hamlelerini öngörmeye çalışıyorlar. Credit Suisse AG’nin kredi riski rekor seviyelere yükselirken hisse senedi düşüşüne devam etti.

FED'İN HAMLESİ ALTINDA BASKI YARATABİLİR

Öte yandan traderlar Fed’in ileride izleyeceği para politikası hakkında daha fazla ipucu elde etmek için ABD istihdam verilerini beklerken güçlü rakamların potansiyel olarak tahvil getirilerinde yükselişi artırmasıyla altın üzerinde baskı yaratabileceği değerlendiriliyor.

ALTIN 1000 TL'NİN ÜZERİNDE

Geçtiğimiz hafta 963 TL seviyesine kadar gerileyen Gram altın, gün içinde 993 TL seviyelere kadar yükseldi. Dün piyasaların kapanış saatine yakın ONS tarafındaki toparlanma ile ani bir yükseliş yaşayan gram altın 1020 TL seviyelerine kadar çıktı.

Gram altın: 1020 TL
Altın Ons: 1711 dolar

ÇEYREK ALTIN: 1680 TL

YARIM ALTIN 3361 TL

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 48
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir iki gün sonra düşeceği belli demekki açıklamalar hep millete gaz verir nitelikte buda demek oluyor ki biz aldık artık ördekler alsında biz kar edelim. Yani bize sıra geldi alacağız onlarda satacak. Sonra alanlar beklemeye başlayacak tekrar yükselsin diye.hep aynı seneryo iki ileri bir geri.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Manipülasyonun babasını yapıyorlar
    Cevapla
  • Fikri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerde biraz sabırlı olmak lazım
    Cevapla
  • kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    altın her zaman babadır ve dünyada tek değerli made altın savaşta bile tek silah
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    altın hiçbir zaman gördüğü yeri unutmaz amma en az bir yıl unutacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle