OPEC petrol üretimini azaltacak: Fiyatları değiştirecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretimini 1 milyon varilden fazla miktarda azaltmayı değerlendireceği öğrenildi.

OPEC petrol üretimini azaltacak: Fiyatları değiştirecek
OPEC petrol üretimini azaltacak: Fiyatları değiştirecek
GİRİŞ 03.10.2022 09:12 GÜNCELLEME 03.10.2022 09:12

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın da dahil olduğu birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+ Çarşamba günü yapacağı toplantıda petrol üretimini bir milyon varilden daha fazla azaltmayı değerlendirecek.

Bilgi OPEC kaynakları tarafından verildi.

OPEC+ üretimde bu ölçekte bir azaltıma gitme kararı alırsa, koronavirüs salgın hastalığından bu yana petrol piyasalarındaki zayıflığa dair atılmış en büyük adım olacak. OPEC+ 2020'de salgın hastalık nedeniyle talebin zayıflamasının ardından 10 milyon varil ile üretimi rekor seviyede azaltmıştı.

Viyana'da 5 Ekim'de gerçekleşecek olan toplantı, Mart 2020'den bu yana yüz yüze düzenlenen ilk toplantı olma özelliğini de taşıyor.

OPEC+, ABD de dahil olmak başlıca tüketicilerin baskılarına rağmen petrol fiyatlarını düşürmek ve küresel ekonomiye destek sağlamak için üretimi artırmayı reddetmişti.

Ancak, fiyatlar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen ay faizleri artırmasının ardından küresel ekonomiye dair endişeler ve doların güçlenmesine bağlı olarak keskin şekilde gerilemişti.

Petrol fiyatlarının düşmesi ve aylardır piyasalarda görülen dalgalanmaların ardından OPEC+'ın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan örgütün üretimi azaltması gerektiğini ifade etmişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL