Borsa manipülasyonu operasyonu: 8 gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde, borsada işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

GİRİŞ 02.10.2022 13:33 GÜNCELLEME 02.10.2022 16:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Bu kişilerin yakalanması için çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir'de belirlenen 17 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 şüpheliden 8'i yakalanırken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Spk calisanlari arastirilmali gunlerdir formlarda bas bas bagiriyoruz sesimizi duyan yokk
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    SPK kimin ne yaptığını biliyordur, yakalananların çok da büyük parası yoktur. 7-8 bankanın hisselerini yükseltmek ve düşürmek için milyarlarca paraları olması gerek. Yakalanan adamların milyarları olduğunu hiç sanmıyorum. Ayrıca bu operasyon yapılıyorsa, SPK çalışanlarının da mercek altına alınması gerekir. Herkes SPK dan şikayetçi, eğer manipülasyon ve spekeülasyon yapılıyorsa SPK nın ve BİST in bunu tespit etmesi gerekiyor. Nihayetinde sistem bu iki kurumun kontrolünde, her iki kurum incelenmeli
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 10 kişi mi bankaların fiyatını yükseltip düşürmüş. Herhalde 50 milyar TL gibi bir paraları olması lazım, bu kadar banka da ancak böyle bir parayla spekülatif hareketler yapılabilir. SPK kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor, büyük parası olanlara baksınlar, yakalananlar göstermelik bir operasyondan başka bir şey değil. Yatırımcının kaybını kim karşılayacak
    Cevapla
  • Alp asker 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaybımin iadesini istiyorum
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasan meşe varmı en büyük manupileyi onlar yapıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin kaybını bu mübtezellerden alıp aktarmak lağzım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle