Bayburtlu doğal taş fabrikası ihracata başladı

Bayburt Doğal Taş Fabrikası, 43 bin dolarlık ilk ihracatını Dubai’ye yaptı. İkincisini de Gürcistan'a yapmak için hazırlıklara başladı.

Bayburtlu doğal taş fabrikası ihracata başladı
Bayburtlu doğal taş fabrikası ihracata başladı
GİRİŞ 01.10.2022 10:50 GÜNCELLEME 01.10.2022 10:50

İhracat yapan firmaların atması hedeflenirken Bayburt'ta yapılanan bir fabrikadan ihracat atılımları üst üste geldi.

Fabrika tarafından yaşanan gelişmeleri paylaşmak için, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim'in de katıldığı bir tören düzenlenendi.

DESTEK ALDI, HEDEF ARTIRDI

KUDAKA tarafından yürütülen “Kurumsal Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Destek Programı” dahilinde yenilenen çehresi ve modern üretim tesisiyle Bayburt Doğal Taş A.Ş, hedef büyüterek dünya pazarına açıldı.

HEDEFLERİ KATMA DEĞERİ YÜKSEK DOĞAL TAŞ İHRACATI

Sektörünün önemli tedarikçileri arasında yer alan Bayburt Doğal Taş Fabrikası’nın Genel Müdürü İsmail Ceylan, “Blok halindeki mermeri uluslararası standartlarda ihracat kalitesinde ebatlandırıyor, dünyanın dört bir yanına katma değeri yüksek doğal taş ihraç etmeyi planlıyoruz.” dedi.

DUBAİ VE ARDINDAN GÜRCİSTAN'A İHRACAT ATAĞI GELDİ

İHA'nın haberine göre, Dubai’ye gerçekleşen 43 bin dolarlık ilk ihracatın ardından Gürcistan’dan gelen yetkililer ile varılan anlaşma neticesinde ihracatta iyi bir ivme yakaladıklarını belirten Ceylan, hem yurt içi hem de yurt dışından yeni taleplerin olduğunu ve bu taleplere yetişebilmek için üretimin iki vardiyaya çıkarıldığını ifade etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.