EPDK elektrikte lisanssız üretim yönetmeliğini değiştirdi

EPDK, elektrik piyasasında lisanssız üretim yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

EPDK elektrikte lisanssız üretim yönetmeliğini değiştirdi
EPDK elektrikte lisanssız üretim yönetmeliğini değiştirdi
GİRİŞ 01.10.2022 10:45 GÜNCELLEME 01.10.2022 10:45

Yeni alınan karara göre, birden fazla tüketim tesisi için bölgesinin dışında da üretim tesisi açmak yetkisi tanındı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bir veya birden fazla tüketim tesisi için birden fazla üretim tesisi kurulmak istenmesi halinde, farklı görevli tedarik şirketi bölgesi sınırları içinde de üretim tesisi kurulabileceğini bildirdi.

YÖNETMELİK RESMİYETE KAVUŞTURULDU

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Tüm üretim tesislerinin aynı bölgede bulunması şartı kalktı

AA'nın haberine göre, tüketim tesisleri ile mahsuplaşmak üzere kurulacak üretim tesisleri, farklı dağıtım bölgelerinde olabilecek. Böylece daha önce tüm üretim tesislerinin aynı görevli tedarik şirketi bölgesinde bulunması şartı kaldırılmış oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.