Balıkçılardan tüketicilere: “Palamut bol, dondurucuya atın”

İstanbul’daki Karaköy ve Yenikapı balık pazarlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Bolluk sayesinde esnafın yüzü gülüyor. Ayrıca balıkçılar, tüketicilere, 'palamutu bol bol alın, dondurucuda saklayın' tavsiyesinde bulundu.

Balıkçılardan tüketicilere: “Palamut bol, dondurucuya atın”
Balıkçılardan tüketicilere: “Palamut bol, dondurucuya atın”
GİRİŞ 01.10.2022 02:54 GÜNCELLEME 01.10.2022 02:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Denizlerde yaşanan palamut bolluğu tezgahları süslemeye devam ediyor. İstanbul’un ünlü balık pazarları Karaköy ve Yenikapı’da palamut bolluğu yaşanıyor. Bu bolluk esnaflara göre 2 ay daha sürmesi bekleniyor. Fiyatları 30 ile 70 TL arasında değişen palamutlara vatandaşlar büyük talep gösteriyor. Balıkçılar palamutun yaklaşık 8-9 ay dondurucularda saklanabildiğini belirterek, vatandaşların fiyatlar artmadan donduruculara atmalarını söylüyor.

“Palamut bolluğu 2 ay daha devam eder”

Bu sene palamuttan dolayı yüzlerinin güldüklerini vurgulayan Karaköy balıkçısı Yusuf Durmaz, “Bir aydır palamut bolluğu devam ediyor bunun 2 ay daha devam edeceğini ön görüyoruz. Fakat havalar fırtınaya dönerse bu bolluk yavaştan geriler. Palamuta büyük rağbet var. Bu sene hamsi ve istavrit yok. Balık her şeyden ucuz o yüzden müşterilerimiz alsınlar palamutları donduruculara atsınlar. Günlük 100 kilo palamut satıyoruz. Vatandaşlar beklemesinler palamutun fiyatı daha düşmez. Şu anda 1 kilo palamut 40 TL, yarım kilo ise 30-40 TL arasında satıyoruz. Diğer balıkların fiyatı ise hamsi 70 TL, istavrit 70 TL, çinakop 100 TL’den satıyoruz. En ucuz gene palamut” şeklinde konuştu.

“Palamut buzlukta 7-8 ay durabiliyor”

İki üç senedir palamutta bu kadar bolluk olmadığını belirten Yenikapı balıkçısı Şafak Gün, “Ortalama tanesi 1 kilo olan palamut var. Bu üç kişiye rahat yetiyor. Fiyatı ise 60-70 TL arasında değişiyor. Bu sıcağa göre bu bolluk var ise yağışlar gelirse fiyatlar daha da düşer. Bu bolluk biraz daha devam edecektir. Balıkçı olarak vatandaşlara söylüyorum palamut buzlukta 7-8 ay durabiliyor. O yüzden alsınlar koysunlar buzluklarına. Bir daha bu bolluğu göremeyebilirler” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Alihiracal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuzlamadiki alalım balık bol fiyat pahalı
    Cevapla
  • çakalsınız? 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada en büyüğü 40 -30-20 TL.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanesi 50 Lira .. Çok pahalı ...dalgamı geçiyorsunuz siz!
    Cevapla
  • Rahmi savasci 1 yıl önce Şikayet Et
    Duzcede buyugu 17 20 arasi bir kasa aldim 10 adet 200 tl verdim
    Cevapla
  • Biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolaba koyun ne demek, ölüsünü dolaba koyacağıma dirisi denizde yaşasın daha iyi. Benim evimde derin dondurucu yok almayacağımda yarın ne olacağı belli değilken bu tüzük endişesi nedir arkadaş markette yağa zam gelecekmiş 4 er 5 er alıyoruz yahu ne diyeyim ihtiyacımızdan fazlasını almak doğrumu yaw
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin dondurucuları doldu da taştı,kışın ısınmanın bedeli 7-8 bin tl ee dondurucularda elektrikte bedava değil,hade bakalım hayırlı işler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle