Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı açılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, 2 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Açılış öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu metro hattında incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 30.09.2022 15:08 GÜNCELLEME 30.09.2022 22:46
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı açılış öncesinde incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Hattın faaliyete başlamasıyla İstanbul-Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Pendik -Tavşantepe'ye 10 dakikada, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne 12 dakikada, Kadıköy'e 45 dakikada ulaşmak mümkün olacak" dedi.

Pendik- Tavşantepe metro istasyonundan başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na ulaşan 5 duraklık 7,4 kilometre uzunluğunda hattın açılmasına saatler kaldı.

"103,3 KM'LİK 7 HATTA İSTANBUL İÇİN 7/24 ÇALIŞIYORUZ"

Karaismailoğlu pandemi döneminde dünyada, üretimlerin, yatırımların durduğunu belirterek "Türkiye'nin yarınlarına yaptığı çok önemli bir yatırımı daha halkımıza sunmak için iki günümüz kaldı. Bu muhteşem projeyi İstanbul'a, İstanbullu'ya kazandırmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, raylı sistem hatlarının yaygınlaşması, özellikle büyük şehirlerdeki artan nüfus ve araç sayısıyla yoğunlaşan trafik sıkışıklığını azaltmanın en önemli yolu. Bunun bilinciyle, bakanlık olarak vatandaşlarımızın hayatının kolaylaşması, işlerine, ailelerine hızla kavuşabilmeleri, konforlu bir ulaşım için çok önemli altyapı projelerini hayata geçirdik. Ülkemiz genelinde 12 ilimizde 811,4 km şehir içi raylı sistem hattı işletme altındadır. Dünyanın en büyük metropollerinden olan İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla baştan başa donatıyoruz.

İstanbul'da an itibariyle Gayrettepe-Kağıthane-Eyüpsultan-İstanbul Havalimanı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Bakırköy-Bahçelievler-Güngoren-Kirazlı Metro Hattı ile açılışını pazar günü hep birlikte ve gururla yapacağımız Pendik- Tavşantepe -Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın da dâhil olduğu, 103,3 km'lik 7 hatta İstanbul için 7/24 çalışıyoruz" diye konuştu.

"GÜNLÜK 1 MİLYON 200 BİN YOLCUYA HİZMET VEREBİLECEK"

Bakan Karaismailoğlu, "Bildiğiniz gibi, eser siyasetimizin değerli parçalarından ve asrın en önemli projelerinden biri olan Marmaray ile Levent-Hisarüstü Metrosu'nun uzunluğu 80 kilometredir. Şu an İstanbul'un işletmede olan raylı sistem ağı 263 kilometredir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 366,3 kilometreye yükselecek. 366 kilometre raylı sistemin tamamı AK Partili yönetimler tarafından yapımı tamamlanıp hizmete sunulmuş olacaktır. Günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip metro hattımızın açılışı için artık günleri değil saatleri geriye sayıyoruz. Son 48 saatin içerisindeyiz. Dünyanın en önemli havalimanlarından olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na raylı sistem bağlantısı sağlayarak, bu alana ulaşımda hizmeti, konforu, güvenliği arttırıyoruz.

Pendik Tavşantepe'den başlayıp Fevzi Çakmak, Şeyhli, Yayalar, Kurtköy istasyonlarından geçerek İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na ulaşan hattımız 7,4 kilometre uzunluğundadır. Artık, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Kadıköy-Kartal- Kaynarca Metro Hattının devamında doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. Pendik'teki yoğun yolculuk hareketinin olduğu mahalleler de metroya kavuşacak. Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahalleleri metro konforuyla buluşuyor. Hattın faaliyete başlamasıyla İstanbul-Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan; Pendik Tavşantepe'ye 10 dakikada, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne 12 dakikada, Kadıköy'e 45 dakikada ulaşmak mümkün olacak. 2 Ekim'de, Kadıköy - Pendik Metro Hattı'nın devamı niteliğindeki, Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapıyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapın yapın Ankara çürüsün hepsini İstanbula yapın ki herkes oraya göç etmeye devam etsin
    Cevapla
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu kafayla daha çok seçim kaybedersiniz: akılsız kafanın ceremesini ayaklar çekermiş ama müsaade etmiyorsunuz imamoğluna oy verenlerin çekmesine, bin nasihatten bir musibet evla imiş ancak İstanbulluların musibete görmesine engel oluyorsunuz,mecburmusuniz metro yapmaya?!
    Cevapla
  • İnali 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaming Imamcocuğu çalişmiyordu
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer Bizans artıkları da Sultan Ahmet Caminin dibine Bizans hipodromu projesi yapmakla meşgul, Ayasofya'nın tekrar Cami olarak açılmasının intikamını almaya çalışıyor kriptolar. Bunlara destek veren Müslümanlar bu işin öteki tarafı da var..
    Cevapla
  • ek9 1 yıl önce Şikayet Et
    onlara onu izin ver yine yapamazlar adamlarda kapasite yokki
    Cevapla
  • AKINCI 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba işletmesini Ulaştırma Bakanlığı mı yapacak yoksa Eko donnis mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle