Ticaret Bakanlığı'ndan berber ve kuaför kararı: 1 Ocak 2023'e ertelendi

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim'den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Ocak 2023'e erteledi.

GİRİŞ 29.09.2022 12:25 GÜNCELLEME 29.09.2022 13:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik kararın uygulama tarihini 1 Ocak 2023 olarak değiştirdi

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bakanlığımız esnaf ve tacirlerimizden gelen talepleri dikkate alarak uygulaması 01.10.2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar almıştı. Söz konusu işletmelerin haftanın hangi günü, hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle Valiliklere bırakılmıştı. Gelinen aşamada, Valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulduğundan uygulama başlangıç tarihi 01.01.2023 olarak değiştirilmiştir."

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 15
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    sezonun bitmesini bekliyorlar.bence uygulayamayacaklari bi kanun daha cikardilar.
    Cevapla
  • Asil TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Berberler haftanın herhangi bir günü kapanmalı ama herkes pazar kapatsın deyince vatandaş mağdur oluyor. Denizli Berberler odası illa pazar günü kapalı olunsun diğer günler de saat 9 da kapatılsın istiyor. Dertleri kendilerinden başkası kazanmasın..
    Cevapla
  • Asgari ücretli 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazar günü özelikle kamu tıraş oluyor, cuma günü kapalı olsun rahat rahat cumaya gidilsin
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cuma 17:00 dan sonra serbestler cumartesi var pazar günü sanırsınız bütün salonlar full isyan edenler işyeri sahipleri bu kadar ağlamayın çalışan da insan işveren dükkana uğradı yok zaten birde isyan ediliyor inşallah kapatılır
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka işiniz mi kalmadı yahu? Size ne berber tatilinden? İster çalışır, ister çalışmaz. Bu devlet kurumu mudur ki , zorunlu tatili olsun. Esnaf bu çalışır , çalışmaz. Lanet olsun ya. Ne kadar da toplumu gereksiz şeylerle meşgül ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Uzaylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım, sen mevzuyu tamamen yanlış anlamışsın.
    Cevapla
  • Asil TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorunda orada Berberler pazar günleri kimse çalışmasın hafta içi de saat 9 a kadar çalışılsın diye tutturuyorlar.. Berberlerin cebi dolsun ama hizmet vermeyelim derdindeler.. Denizlide Berber Fiyatları 1 yılda 5,5 kat arttı.. Bunları kontrol eden yokki.. Acilen Odalarkapatılmalı..
    Cevapla
  • Zaten Kapalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Haftanın bir günü kapalı zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle