Erdoğan'ın faiz mesajı, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı

Merkez Bankası'nın son iki ayda aldığı kararlara dikkati çeken medya kuruluşları, "Erdoğan, yüzde 10'un altını işaret etti" diye yazdı.

Erdoğan'ın faiz mesajı, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı
Erdoğan'ın faiz mesajı, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı
GİRİŞ 29.09.2022 11:45 GÜNCELLEME 29.09.2022 11:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşük faiz konusunda çağrısını yineledi.

Erdoğan, son açıklamasında, "Faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek ve enflasyonu da baskılayarak aşağı indirecek." dedi.

REUTERS: POLİTİKA FAİZİNİN TEK HANELİ RAKAMLARA İNMESİNİ UMUYOR

Faize dair Erdoğan'ın verdiği mesajlar, uluslararası medya kuruluşları tarafından aktarıldı.

Reuters, haberi "Erdoğan, politika faizinin yıl sonuna kadar tek haneli rakamlara inmesini umuyor." diye verdi.

SÜRPRİZ FAİZ İNDİRİMLERİ HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, faiz oranlarını düşürerek Türk Lirası'nı güçlendirme hedefinden söz ettiği belirtildi.

Haberde, "Türkiye Merkez Bankası, politika faizini son iki ayda beklenmedik bir şekilde 100 baz puan düşürdü ve ağustos ayında enflasyonun yüzde 80'in üzerinde olmasına rağmen yüzde 12'ye indirdi." notuna yer verildi.

BLOOMBERG: FAİZLER DAHA DA DÜŞECEK

Bloomberg, "Erdoğan, Türkiye'de bu yıl tek haneli faiz oranı istiyor." ifadesini kullandı.

Haberde, "Türk Cumhurbaşkanı, faizlerin daha da düşeceğini, artmayacağını söyledi. Erdoğan, ekim ve sonrasında faiz indirimlerini umduğunu kaydetti." ayrıntılarına dikkat çekildi.

"MERKEZ BANKASI'NA ÇAĞRI YAPTI"

Öte yandan, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'na ana faiz oranını yıl sonuna kadar yüzde 10'un altına indirmeye devam etmesi çağrısında bulundu." denildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Zamliy61 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumların hepsine göz attım bakıyorum herkes hesab uzmanı veya proföser olmuş Mademki herkes uzman siyasede girin memleketi düze çikarin Herkes kendilerini bir şey zannetiyor Davulun sesi uzakdan kulağa iyi gelir Amma Davulun yanına geldiğinde sesden kafan şişer
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 ve sonrasi dünyayı çok zor günler bekliyor tek temennim inşallah bu zor ve çetin günlerde başımızda Recep Tayyip Erdoğanın olmasıdır aksi durumda vay hslimşze;ne maaş yatar ne yşyecek birşey buluruz nede övünecek bir vatan
    Cevapla
  • Çiğdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Güneyde kuzeyde doğuda sıcak savaş var. Batı tarafı (Yunanistan) savaşa zorluyor. Pazar rolündeki ülkelerin tamamı iç savaşta. Pandemi döneminde uzun süre sokağa çıkılmadı. Çok sayıda ülkeden göç alıyoruz. Pkk, Pyd Tak, IŞİD vs tüm terör örgütleriyle aynı anda savaşıyoruz. Büyük yangınlar, sel ve depremler oldu. Yabancı ülkelerin açık askeri ve ekonomik tehditleri hepimizin bildiği konular. Tüm bunlara rağmen şikayet edilecek tek şey yüksek fiyatlar. Herhangi bir ürüne ulaşamama durumu yok. Üretim ve tüketim devam ediyor. Başka bir ülke, benzer durumda olsa ne olurdu siz düşünün.
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    bankaların verdiği kredilerin faizinin de düşmesi lazım. %30 40 faizle kredi vermelerini engelleyen bir düzenleme yapın. Merkez bankasından aldıkları faizin üzerine en fazla 2 3 puan koyarak kredi versinler. Yoksa enflasyon düşmez.
    Cevapla
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz seni yiyip bitiriyo sen hala krediden bahsediyon. Kredi çekince borç azalmaz ARTAR.
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    faizler zaten ekside şuan enflasyon oranı ile mevcut faizi çıkarın 60-10:50 faiz şuan -50'de dışa bağımlı bir ülkede bu durum hiper enflasyona sürükler 6 ay sonra meyvesini yiyecektik 1 yıl olacak nerdeyse nerde meyve işe yaramayan saçma politikaları ısrarla sürdürmek neyin kafası
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mantığa göre ABD hemen yüzde 9 a çıkarıp kestirip atsın niye gıdım gıdım oyalanıyor.....
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bilmediğin konular hakkında yorum yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle