Yapı Kredi alacaklarını sattı: Kredi ve kart borçlularına indirim yolu

Yapı Kredi tahsili gecikmiş 564,8 milyon TL'lik alacağını varlık yönetim şirketlerine sattı.

Yapı Kredi alacaklarını sattı: Kredi ve kart borçlularına indirim yolu
Yapı Kredi alacaklarını sattı: Kredi ve kart borçlularına indirim yolu
GİRİŞ 29.09.2022 09:23 GÜNCELLEME 29.09.2022 09:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yapı Kredi tahsili gecikmiş 564,8 milyon lira tutarındaki alacağını 113 milyon liraya varlık yönetim şirketlerine sattı.

Bankanın Çarşamba akşamı KAP'a yaptığı açıklamaya göre tahsili gecikmiş alacaklar Emir Varlık Yönetim, Denge Varlık Yönetim, Efes Varlık Yönetim ve Hedef Varlık Yönetim'e satıldı.

BORÇLARA İNDİRİM UYGULANABİLİYOR

Satış sonrası bankaların devreden çıkmasıyla alacakları düşük fiyatla satın alan varlık yönetim şirketi borcun muhatapları ile iletişime geçerek uygun bir yapılandırma modeli sunuyor.

Varlık yönetim şirketleri tarafından yapılandırma çerçevesinde bankaların sunamadığı alacak tutarlarında indirim, uzun vadeli ödeme planı ve borç erteleme gibi çok sayıda öneri ve esneklik de rahatlıkla sağlanabiliyor.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne indirim ne indirim adamlar yarısı odenmiş borcuntekrar acıp ınsanlardan ıstıyorlar parası olmayan vatandasda avukata verp dava acamıyo mahkum olup odemeye calısıyo taksıt yapıyorlar ama borc hiç bitmiyo faizde faiz
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memurundan söke söke alıyoruz, haybeye verdiklerini den muhatap bile bulamayıp faizi bırak ana paraya bile razı oluyoruz bu nasıl muamele bu nasıl adalet
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tip mafya vari model yani resmi mafya ya vwriyorlar al diye
    Cevapla
  • ismail. 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide zaten sistem onun için kurulmuş sanki bankanın alacağı beşyüz milyonun ana parası sizce nedir bilirmisiniz. Yüzde onu ana paradır ha bu toplam alacağın değil kredi veririlirkenki ana para içindeki payı yüzde on dur. Bunun vadesi faizi gecikme bedeli dosya ıvır zıvır farkları o beşyüz milyonun on milyon ana parası ancadır gerisi keriz yolma sistemi.
    Cevapla
  • SarıÇizmeli Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar bu indirimi borçlulara yapsa vatandaş zaten öder borcunu;ama her nedense ....
    Cevapla
  • Cabbar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan benim borcum var indirim yapmıyor ana paranın üstünde istiyor hep oyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle