3 yeni havalimanı yapılıyor

Sadece karada değil, havada da gücünü artıran Türkiye'de Çukurova, Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat Havalimanlarının inşaatları tam gaz sürüyor.

GİRİŞ 29.09.2022 06:06 GÜNCELLEME 29.09.2022 09:17
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Ulaşım projelerini kesintisiz sürdüren Türkiye, sadece karada değil, havada da gücünü artırıyor. 2003’te 529 bin 205 olan uçak trafiği, geçen yılın sonunda yüzde 176 artışla 1 milyon 461 bin 577’ye ulaşırken, 3 yeni havalimanının hizmete açılması için hazırlıklar devam ediyor.

ÇUKUROVA HAVALİMANI

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapımı, Mersin’in Tarsus ilçesinde devam ediyor. Mersin ve Adana başta olmak üzere Akdeniz Bölgesi’ne ekonomik katkı sağlaması beklenen limanın inşaatı yaklaşık 8 milyon metrekare büyüklüğünde. Türkiye’nin 4’üncü büyük havalimanı olacak Çukurova’nın yıllık 12 milyon yolcuyu ağırlaması hedefleniyor. Çukurova Havalimanı’nın bu yılın sonunda hizmete açılması bekleniyor.

BAYBURT-GÜMÜŞHANE HAVALİMANI

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapımı devam eden, kamuya ait bir havalimanı. Altyapı ve üstyapı tesisleriyle birlikte proje tutarı 987 milyon lira olan havalimanının altyapı inşaatı bitmek üzere. Pist uzunluğunun 3 kilometre ve genişliği 60 metre planlanan Gümüşhane- Bayburt Havalimanı’nın yılda 2 milyon kişiye hizmet vermesi bekleniyor. Bittiğinde yaklaşık olarak Gümüşhane şehir merkezine 67 kilometre, Bayburt şehir merkezine ise 47 kilometre uzaklıkta olacak havalimanının, gelecek yılın ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

YOZGAT HAVALİMANI

Yozgat ve çevresinin hava ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere yapımı devam eden Yozgat Havalimanı, Yozgat şehir merkezine 15 kilometre mesafedeki Deremumlu-Fakıbeyli mevkiinde inşa ediliyor. Projede 36 bin metrekare apron, 2 bin 600 metre pist ile bunların yanı sıra 20 bin metrekaresi terminal binası olmak üzere, toplam 32 bin metrekarelik tesisler planlanıyor. Yıllık 2 milyon kişi kapasitesi havalimanının da gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor.

KAYSERİ VE MALATYA’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan 3 noktada yeni havalimanı yapımı devam ederken, Kayseri ve Malatya Havalimanlarındaki terminal binalarının inşaatı da sürüyor. Kayseri’deki inşaatın yüzde 50’si, Malatya’daki inşaatın da yüzde 25’i tamamlanmış durumda.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Niğde bozköylü 1 yıl önce Şikayet Et
    Niğde aksaray Ereğli toplam birbuçuk milyon nüfuslu bir bölge ihtiyaç vardır havalimanına devlet buraları görür inşallah
    Cevapla
  • Ahmet ŞEHİTOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ediyorum da 1960-70-80 ler de bunların dedeleri vede babalarının zihniyeti ne ise çocuklarının vede torunlarının zihniyeti aynı.... Köprüye, Havaalanına ;"Ne gerek var" zihniyetiyle karşı çıkmak. Gümüşhane-Bayburt çok göç veren yerler.. Bundan dolayı seyahat yapanları çok fazla... Vatandaş bir saatte memleketine gidecek... Aynı zamanda askeri havaalanı olarak da kullanılacak... ama kime anlatacaksın . Dedesi, Babası anlamadı ki çocukları, torunları anlasın!!
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle nankörler bu nankorluklerinin hesabını rabbim soracak
    Cevapla
  • ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem askeri hem sivil havalimani stratejik önemi var kisin sis olmadigi icin trabzon erzincan erzurum icinde acil inis limani olarak yapildi
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bizden iyi bilir ama Yozgat, Bayburt çok küçük şehirler. Bunlara havalimanı yapacak kadar zenginleştik mi?Yakınlarda havalimanı yok mu?
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yozgat dışında yaöayan bir milyon Yozgatlı var. Ayrıca bu havalimanı Çorum' a da hizmet edecek. Bütün hizmetler sadece büyük şehirlere mi yapılmak zorunda.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet zenginleştik. Medeniyet zenginliktir. Yol medeniyettir.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    yozgata yapılan havaalanı çalışmaz boş harcanan paralara yazık siyaseten yozgatlı bakanların eseri israf yozgata şehir hastanesi israf bakanları sağolsun yakın bir şehirle ortak olarak yapılabilirdi. veya bu yapılanların gerçekten ihtiyacı olan bölgelere şehirlere yapılması gerekiyordu
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Klavyeden dünyayı Gören çocuk hayatında Yozgat'a gittin mi
    Cevapla
  • Basri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen gurbetteki yozgatlının sayısını biliyormuş??? Kayseri ye ve Ankara ya inmekten usandık. Sen ne bilirsin tabiii
    Cevapla
  • Sena 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye Yozgat'ta taşıyanlar insan değilmi???
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yozgat Türkiye nin göbeği demek asıl Yozgat'ta yapacaksın en büyük havalımanı ama bu işler senin boyunu aşar sen intigramda da takıl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle