Sinop’ta palamut 10 liraya düştü

Karadeniz’de avlanan balıkçılar tonlarca palamutla kıyıya dönüyor. Sinop’ta bol miktarda avlanan palamudun tanesi 10 TL’ye kadar geriledi.

Sinop’ta palamut 10 liraya düştü
Sinop’ta palamut 10 liraya düştü
GİRİŞ 28.09.2022 22:42 GÜNCELLEME 28.09.2022 22:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Av yasağının kalkmasıyla denize açılan balıkçılar Karadeniz’de ağlarını atmayı sürdürüyor. Deniz suyunun soğumasıyla bol miktarda avlanan palamut balıkçıların yüzünü güldürüyor. Tonlarca yakalanan palamudun fiyatı balık tezgâhlarına da yansıdı. Balıkçı esnafı ise vatandaşa ucuz balık satmanın sevincini yaşıyor.

Sezonun güzel ilerlediğini söyleyen balıkçı Hüseyin Baş, “Bu sezonda yaptığımız balıkçılığı hiçbir dönemde yaşamadık. Tutulan palamutlar çok, denizde daha fazlası da var. Fiyatlar da uygun olduğundan dolayı vatandaşımız da alabiliyor. Tabi iriliğine göre fiyatları yükselebiliyor, ince boy palamut 10 TL’ye düştü. Boyutuna göre bir kiloya yakın palamut 40 TL’ye kadar yükseliyor” diye konuştu.

Ayrıca balıkçı Baş, vatandaşların genellikle fiyatı düşükken alarak buzluğa stokladığını da sözlerine ekledi. Vatandaşlar ise balığın bollaşmasından memnun olduklarını dile getirerek Karadeniz’in gözde yiyeceklerinden olan balığı ucuz fiyatlara almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Efkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasadaki palamutlar avlanma yasağı olan palamutlar... O balıkçıya ve avlayana ceza kesilmeli... O boy tabiki 10 TL olur... İstanbul'da palamut 30 - 50 arasıdır... Kilo ve boyuna göre değişiyor...
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    pazarda 60 tl olmaz böyle. bu bollugun şükürsüzlüğünü görmek lazım yoksa yok luga düşeceğiz.
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    BUrfa palamut 40.ve 50 tl nerde 10 tl alalim
    Cevapla
  • demirci 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul kartal da 40-70 arası
    Cevapla
  • bir dost 1 yıl önce Şikayet Et
    uyyy Manisa'da hala 50 tl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle