Telefonda ÖTV kaldırılacak mı? Teknolojik cihazlarda ÖTV ve KDV düzenlemesi yolda!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, telefonda uygulanan KDV ve ÖTV matrahlarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki, telefonda ve teknolojik cihazlarda ÖTV ve KDV kaldırılacak mı?

Telefonda ÖTV kaldırılacak mı? Teknolojik cihazlarda ÖTV ve KDV düzenlemesi yolda!
Telefonda ÖTV kaldırılacak mı? Teknolojik cihazlarda ÖTV ve KDV düzenlemesi yolda!
GİRİŞ 28.09.2022 19:50 GÜNCELLEME 28.09.2022 19:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Teknolojik cihazlar ve cep telefonları günümüz dünyasının en çok kullanılan ürünleri arasında. Türkiye'de 55 milyonu (2022) aşkın akıllı telefonun, 84 milyondan daha fazla abone sayısının olduğu belirtiliyor. Bu sayılar her geçen gün artarken telefondan alınan KDV ve ÖTV oranına yönelik yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti Genel Başkanı Erkan Kandemir, CNN TÜRK televizyonundaki yayında yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirtirken ilk sinyali de verdi. Peki telefondan alınan KDV ve ÖTV kaldırılacak mı?

Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru koşulları ve şartları!Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru koşulları ve şartları!

TELEFONDA YENİ DÖNEM: KDV VE ÖTV'DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, telefon üzerine yapılan çalışmaları şöyle değerlendirdi:

"Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin... "

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir

Erkan Kandemir, CNN TÜRK moderatörü Dicle Canova'nın ÖTV'ye dair sorusuna da şu cevabı verdi:

"Sayın Bakanlarımız çalışıyorlar. Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz."

Kandemir ayrıca bu yöndeki genel bilgilendirmenin 28 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını aktardı. 

Egzoz muayene ücreti 2022 | Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmamanın cezası ne kadar?Egzoz muayene ücreti 2022 | Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmamanın cezası ne kadar?

VERGİ MATRAHLARI DÜZENLENMİŞTİ!

Resmi Gazete'nin 19 Nisan 2022 tarihli sayısında cep telefonundaki ÖTV matrahının güncellendiği kamuoyuna duyuruldu. Buna göre eskiden yüzde 25'lik ÖTV'ye tabi tutulan 640 TL'lik cihaz sınırı 1.500 TL'ye; yüzde 40'lık dilimde yer alan 1.500 TL'lik cihazlar 3.000 TL'ye yükseltilmiş, 3.000 TL ve üzerindeki cihazlar da yüzde 50'lik dilimde kalmıştı. 

iPhone 13 Mini model cep telefonu

Bu sayede ÖTV matrahı 640 TL ile 1.500 TL arasında bulunan cihazlar yüzde 10,71 indirim görürken; 1.500-3.000 TL'deki cihazlar yüzde 6,67 daha uygun hale geldi. Yani 640-1.500 TL arasındaki telefonlar 113 TL ile 265 TL civarında, 1.500 TL ile 3.000 TL'lik cihazlar da 177 TL ile 377 TL tutarında azaldı. 3.000 TL'nin üzerindeki cihazlarda ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...TOGG C-SUV fiyatı ne kadar olacak? Üst kademeden flaş açıklama! Yüzde 10'luk ÖTV dilimi...

Buna ek olarak ikinci el cep telefonlarındaki KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Normalde ikinci el telefonlardan da yüzde 18 oranında KDV tahsil ediliyordu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 13
  • İsayusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli üretim dışındaki ithal ürünler için kesinlikle kaldırılmasın, aksi yapılırsa kendi ayağımıza sıkmak olur bu karar, tüketim delisi bir dünya insanımız var ve aynı zamanda bu durum en çokta ithalatçıya yarayacak bir karar olur.
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    kalkmasın...telefonu en az 4 yıl ve üstü kullananlardan vergi alınmasın..adam her sene yenisi cıktı diye alıyor..bu kullanıcıdan al vergiyi..4 yada fazla süre kullanmış.faturası ile gelsin satıcıya vergi düşülsün(imei den zaten belli olur..e devletten kayıt yapar alınca.yenisini alırkende fiyat otomatik düşer=
    Cevapla
  • Ahmet Galatalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim aynı seyinyazmak için açtım ilk sırada gördüm milimi milimine aynı 4 sene kafi
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne her sene , 3 ayda bir...
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerlide kdv ötv kaldırılırsa olur. Yerli üretim durdu. Yerli üretim artar.
    Cevapla
  • ism@il 1 yıl önce Şikayet Et
    yavv 1500tl ye cıhaz alanmı var
    Cevapla
  • BİRİSİ 1 yıl önce Şikayet Et
    1500tl telefon mu var..?
    Cevapla
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırmayın Abd mallarına yüzde 200 koyun. Paralarımız lüx için yurtdışına kaçıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle