Palamut bollaştı, fiyatlar hızla düştü

Bartın'ın Amasra ilçesinde bol miktarda avlanan palamut balıkçıların yüzünü güldürüyor.

GİRİŞ 28.09.2022 12:13 GÜNCELLEME 28.09.2022 13:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Karadeniz'e açılan balıkçılar, havaların sıcak gitmesi dolayısıyla Amasra Limanı'na bol miktarda palamut avlayarak döndü.

Önceki günlerde tezgahlarda 40-50 liraya satılan iri palamudun tanesi, yaşanan bolluk nedeniyle 20 liraya kadar düştü.

Amasra Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tayfun Orhan, yaklaşık 3 haftadır balıkçıların yüzünün palamutla güldüğünü söyledi.

Palamut fiyatlarının iyiden iyiye düştüğünü, balıkçı tezgahlarında bir günde 200-300 kasa balık satıldığını aktaran Orhan, "Balığın bol olması balıkçılar kadar vatandaşları da mutlu ediyor. Bugün vatandaşlar, diğer et ürünlerine göre uygun fiyatlı palamudu bol miktarda yiyebiliyor. Havaların sıcak gitmesiyle palamut bolluğu daha da artacak. Özellikle önümüzdeki hafta ciddi palamut avı olmasını bekliyoruz." dedi.

Balıkçılardan Reha Kavcı da son yılların en yoğun palamut bolluğunun yaşandığını, bu durumun tüketiciyi mutlu ettiğini dile getirdi.

Bolluğun, ekim ayı sonuna kadar sürmesini beklediklerini aktadan Kavcı, "İri palamutların tanesi 20-25 liraya kadar düştü. Balık, ilaç gibidir, vitamin deposudur. Vatandaşlar, bu bolluktan istifade etsin, bol bol yesin. Biraz bollukla birlikte fiyatlar biraz daha düşebilir. Hava böyle giderse daha da bolluk olacaktır." diye konuştu.

Güzel başlayan palamut avının aynı şekilde devam ettiğini belirten Mustafa Uzun ise, "Bu bolluk havalar soğumazsa 1, 1,5 ay daha devam eder. Vatandaşlar bol bol yesin. Bir fırtına çıkar, bir hava eser, balık kaçar gider." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 12
  • Tepeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece balıkçıların yüzü gülüyor. Vatandaş alamıyor yine iri palamut 50 lira yine 20 değil
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanesi 10 liraya düşmezse almam
    Cevapla
  • Rutruso 1 yıl önce Şikayet Et
    Ammad a düşmüş ha..1 liraya alıp 20 ye satıyorlar..kim alabiliyor
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Etin kilosu 200 tl olmuş. 1 kilo balığı 20 - 50 tl bandında yiyorsun hala pahalı diyorsun. Utanmasanız bedavaya istiyoruz diyeceksiniz. Şükretmesini bilin biraz,
    Cevapla
  • Byrm 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen yakala 2 TL sat
    Cevapla
  • İsmail akçay 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazotla alakasi yok balikhanrler aliyor tane büyik 20 tlvekucuk 7,5TL.den az az çıkartıp vatandaşa pahalı satıyorlar, bolluk diye geçen kelime avlanan görüntüler doğrudur ama çakallık yapıyorlar kazanan halciler.
    Cevapla
  • İsmail akçay 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazotla alakasi yok, mazot yakan bilim hallerine büyuk boyu 30 TL., kucuk boy 10tl.den veriyor, vatandaşa büyük boy 60 TL. Küçük boy 30 TL.kaktiriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle