Altın fiyatlarında deprem: Düşüş tüm hızıyla sürüyor

Fed'in faiz kararı ve 'Şahin' açıklamalarıyla güçlenen dolar altın fiyatlarını vurdu. Ons tarafındaki sert düşüşle beraber gram altın 963 TL seviyesine kadar indi.

GİRİŞ 28.09.2022 09:41 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:42
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Fed'in faiz kararı, 'şahin' açıklamalarıyla güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetlerinin resesyon endişelerini artırması ile piyasalarda düşük risk iştahı teması sürerken güvenli liman altında düşüş sürüyor.

ONS SERT DÜŞTÜ

Doların güçlenmesiyle birlikte emtiada geniş çaplı başlayan satışlarla altının ONS'u Nisan 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeler olan 1621 dolara kadar düştü.

DOLAR GÜÇLENDİKTE ALTINDA YÜKSELİŞ ZOR

Analistler, Dolar Endeksi'nin son 20 yılın zirvesinde işlem görmeye devam etmesinin altın fiyatlarını baskıladığını dile getirirken, Fed tarafından da yeni faiz artışı mesajları gelmeye devam ediyor.

FED'DEN FAİZ MESAJLARI GELMEYE DEVAM EDİYOR

Chicago Fed Başkanı Evans, ABD'de faizlerin yıl sonunda yüzde 4,25-4,5 aralığında olacağını öngördü. Bu da faizde en az 100 baz puanlık artışa işaret ediyor. Diğer bir açıklama da Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'dan geldi. Master, enflasyonun "kabul edilemeyecek kadar yüksek" olduğu ortamda Fed'in faiz oranlarını artırması ve bir süre için politikayı sınırlayıcı tutması gerektiğini söyledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

İç piyasada ise, güçlenen dolarda altın fiyatlarını tutamadı. Ons tarafındaki düşüşle beraber Gram Altın 963 TL seviyesine kadar indi. Geçtiğimiz hafta başında 990 TL seviyelerinde el değiştiren altın 27 TL'ye yakın bir düşüş kaydetmiş oldu.

GRAM ALTIN: 963 TL
ÇEYREK ALTIN: 1625 TL

CUMHURİYET ALTINI: 6468 TL

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Altin bilincli olarak yükseltiliyor. Normalde altinin ucmasi lazim. Küreselcilerin baskisi altinda. Kendilerine karsi gelen devletlerin krizden cikmalari icin altinlarini satimalarini bekliyorlar.
    Cevapla
  • Sonuçta 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun büyük , abd yine para basıp (emek hırsızlığı , kalpazanlık )altın ve emtia alacak , kazanacak. Dolar batmaya mahkum. Ama ne zaman?
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Memiş nerdesin hani uçacaktı altın bombacı mülayim nerdesin felaket tellalı
    Cevapla
  • hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    asıl problem dünyadaki altına abd nin ons ve doları ile değer biçilmesi altın tek başına değer olması gerekir perol gibi bakır gibi malesef 70 ülke abd ye köle sebepsiz yere
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun içindir ki problemi aşmak için TL'ye yatırım yapmak gerekir. Bugün Altın Dolar Petrol ABD'nin tekeli silahı olmuştur.
    Cevapla
  • Onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Harama bulaşmayın. Faize bulaşmayın. Ticaret yapın yapamiyorsaniz yapana paranız ulasacak şekilde değerlendirin. Yastık altı yapmayın gerisi gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle