Powell: Daha iyi kripto düzenlemelerine ihtiyaç var

Fed Başkanı Jerome Powell Fransa Merkez Bankası'nın düzenlediği panelde kripto para sektöründe daha iyi regülasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Powell: Daha iyi kripto düzenlemelerine ihtiyaç var
Powell: Daha iyi kripto düzenlemelerine ihtiyaç var
GİRİŞ 27.09.2022 16:32 GÜNCELLEME 27.09.2022 16:32

Fed Başkanı Jerome Powell kripto para birimleri için daha iyi düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Powell kripto para piyasasındaki son çalkantının finans piyasalarının geneline yayılmadığını ancak gelecekte bu durumun değişebileceğini belirtti.

Powell Fransa Merkez Bankası'nın düzenlediği paneldeki 'dijital finans' konulu toplantıda küresel faiz artışlarının merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminde önemli yapısal sorunları ortaya çıkardığını söyledi. Powell "İyi haber, merkeziyetsiz finansla geleneksel bankacılık ve geleneksel finans sistemi arasındaki etkileşimin şu anda çok fazla olmaması" diye konuştu.

Powell video aracılığıyla yaptığı konuşmada "Bu durum sonsuza kadar devam etmeyecek. DeFi yayıldıkça ve daha çok bireysel müşteriye dokunmaya başladıkça daha uygun düzenlemelere ihtiyaç olacak" ifadesini kullandı.

Fed'in hala dijital para birimi fikrini müzakere ettiğini belirten Powell bir süre daha bu konuda kesin karar alınmasını beklemediğini söyledi ve "Bu konuda ilerleme sağlamak için hem yürütme organının, hem de Kongre'nin onayına ihtiyaç var. Bu nedenle bü sürecin en az birkaç yıl daha süreceğini düşünüyoruz." şeklinde yorum yaptı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.