Bitcoin hızla yükselişe geçti

Kripto paralar, küresel piyasalardaki toparlanmanın etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Bitcoin yeniden 20 bin doları aşarken, Ethereum yüzde 7'nin üzerinde yükseliş kaydetti.

Bitcoin hızla yükselişe geçti
Bitcoin hızla yükselişe geçti
GİRİŞ 27.09.2022 12:31 GÜNCELLEME 27.09.2022 12:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küresel hisse senedi ve değerli metal fiyatlarında görülen toparlanma kripto paralara, özellikle Bitcoin'e de yansımış durumda.

Bitcoin fiyatı, 20 bin dolar seviyesini geçerek son 1 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Bugün 20.350 dolar seviyesini gören Bitcoin fiyatı şu sıralarda 24 saat öncesine göre yüzde 6,80 artışla 20.167,85 seviyesinden işlem görüyor.

Ethereum fiyatı da yüzde 7 civarında artarak 1.389,75 dolar seviyelerine yükseldi.

Analistler, kripto paraların küresel merkez bankalarının para poitikalarını takip etmeye devam ettiklerini ve ABD hisse senedi piyasaları ile yüksek korelasyon içinde hareket ettiklerini belirtiyorlar.

Dolar endeksinin seyrinin belirleyici olduğunu ifade eden analistler, Dolar endeksinin tepe noktalarına yaklaştığı değerlendirmelerinin Bitcoin'e alım gelmesinin arkasındaki faktörlerden olduğunu da vurguladılar.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Adil G. 1 yıl önce Şikayet Et
    ağustos 2023 ten sonra yön bence tersine dönecek gerçek manada yükseliş başlayacak. kriptolar, borsa, altın ve gümüşte.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    enayi bitmez gaz ver sat sonra panik havasi ver geriye topla calisma gerek yok enayiler var iken
    Cevapla