Kuveyt Varlık Fonu, Zorlu Enerji'ye ortak oldu

Zorlu Holding, Zorlu Enerji’nin azınlık payının Kuveyt Varlık Fonu iştirakine satışında anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Kuveyt Varlık Fonu, Zorlu Enerji'ye ortak oldu
Kuveyt Varlık Fonu, Zorlu Enerji'ye ortak oldu
GİRİŞ 27.09.2022 08:58 GÜNCELLEME 27.09.2022 09:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zorlu Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre, Zorlu Enerji'nin yüzde 12,34'ü 38 milyon dolara Kuveyt Varlık Fonu iştiraki Wren House Infrastructure LP'ye devredilecek. Zorlu, Kuveyt Varlık Fonu ile Hollanda’daki iştiraki ZES'in satışı için de anlaştı.

Buna göre, Zorlu Enerji’nin yüzde 12,34’ü 38 milyon dolara Kuveyt Varlık Fonu iştiraki Wren House Infrastructure LP’ye devredilecek.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, hisse devri şirket yönetim kontrolünde değişikliğe yol açmayacak ve hisse devrinden elde edilecek gelir Zorlu Enerji finansal borçlarının ödenmesi amacıyla kullanılacak. 

HOLLANDA’DAKİ İŞTİRAKİ İÇİN DE ANLAŞTI

Ayrıca Zorlu, Kuveyt Varlık Fonu ile Hollanda'daki iştiraki ZES’in çoğunluk paylarının satışı için de anlaştığını duyurdu.

KAP’ta yer alan açıklamaya göre, Zorlu Enerji iştiraki ZES Dijital, ZES bünyesine dahil edilecek. Daha sonra ZES paylarının tamamı yurt dışında kurulacak yeni şirkete devredilecek. Yeni şirketin çoğunluk payları ise 50 milyon dolara Wren House Infrastructure'a devredilecek.

ZORLU ENERJİ'NİN ANA BORCUNDA AZALMA BEKLENTİSİ

Hisse devirlerinin tamamlanması sonucunda Zorlu Enerji yabancı kredi anapara borcunda 100 milyon dolar azalma bekliyor.

İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • çal bağlamayı 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun güzel işler iş adamı bu dur. herkesin işine geliyor kazan kazan
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin milletin varlıkları...İngiliz usaklarinin görünmeyen yüzleri küveyt katar bae arabistan tarafından alınıyor anlayana
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.Bütün Müslümanlar kardeştir.
    Cevapla