Fransa geleceğin petrolünü üretmeye hazırlanıyor

Fransız hidrojen üreticisi Lhyfe, açık deniz rüzgar türbinlerinden hidrojen üretimi için dünyanın ilk sisteminin açılışını yaptı.

Fransa geleceğin petrolünü üretmeye hazırlanıyor
Fransa geleceğin petrolünü üretmeye hazırlanıyor
GİRİŞ 26.09.2022 17:03 GÜNCELLEME 26.09.2022 17:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fransız yeşil hidrojen üreticisi Lhyfe, firmanın batı Fransa kıyılarında yeşil hidrojen üretimi için dünyanın ilk açık deniz pilot tesisini açtığını duyurdu.

Platform, ilk referans verilerinin toplanacağı ve ekipmanın test edileceği 18 aylık bir test aşamasına giriyor.

20 KİLOMETRE AÇIKTA ENTEGRE EDİLECEK

Üretim ünitesi, Geps Techno tarafından geliştirilen WAVEGEM dalga enerjisi platformuna kuruldu. Rıhtım kenarı test aşamasının sonunda, Sealhyfe platformu, SEM-REV açık deniz test sistemini Le Croisic'ten 20 kilometre açıkta entegre edecek.

GÜNDE 400 KG HİDROJEN ÜRETİLECEK

Yüzer rüzgar türbininden gelen elektrik pilot projeyi sağlayacak ve günde 400 kg'a kadar yenilenebilir hidrojen üretilecek.

Lhyfe'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su ve kurucusu Matthieu Guesné, şirketin tek bir amacının çocuklar için daha nefes alabilir bir gezegen bırakmak olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı,

"Bu nedenle, denizde ilk kez hidrojen üreterek, bugünden itibaren bunu yapmanın mümkün olduğunu kanıtlamak için bir kez daha büyük bir teknolojik zorluğu üstlenmek istedik. "

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonsuz enerji pirojesi çinde devam ediyor teknoloji her şeyi değiştirir çağ her an yeni enerji bulabilir taktir allahu tatlanın ol dedim mi her yer enerjiye dönüşür.
    Cevapla
  • Kara cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte elin gavuru ile İslam alemi arasındaki fark burada. bizler her işi insallah , maaşallah , allahin izniyle gibi laflarla Allah'a havale edip ondan medet umarken, elin gavuru hiç durmadan calisarak bu işi basariyor.
    Cevapla
  • Mehmet Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu uzun vadede denizlerin kurumasına sebep olacak .
    Cevapla
  • Abuzer kadayıf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi hidrojen bataryalar onu suya dönüştürerek yakıyor zaten.
    Cevapla
  • Yorumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin kafan karışık ne kadar su var haberin varmı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Fransız çocukları kastediyor
    Cevapla
  • Dünya 5ten büyük 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe dilimizde o kadar çok fransızcadan kopya edilen kelime var, özellikle son asırda eklenen çok... bunlara bize dahaçok yakışacak kelime bulamayızmı ? "virgül, pantolon, ateşe (attache), fuar (foire), vs."
    Cevapla
  • Kadim.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar için daha iyi bir gezegenmis amaçları .. ulan petrol toplicaz diye Müslüman ulkelerinde öldürdükleriniz çocuk degilmiydi yıllarca petrol kullanıp küresel ısınmaya sebep olan sizler degilmisiniz.. şimdi petrolü vaadi doldu bak şirin görünmek için neler söylüyorlar .. YEMEZLER...
    Cevapla
  • Bilge 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz çocuklarımız için ne yapıyoruz ? Dünyanın çöpünü alıp ,mirasmı bırakacağız.
    Cevapla
  • ALİ KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ÇOCUKLAR DERKEN AFGAN ARAP TÜRK HİNDİSTAN BRAZİLYA GÜNEY AMERİKALI AFRİKA LI ÇOCUKLARDAN BAHSETMİYORLAR.. FRANSIZ ALMAN HULLANDA İNGİLİZ ABD KANADA YANİ AVRUPA VE ABD KITADINDAKŞ BEYAZ ÇOCUKLARDAN BAHSEDİYORLAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle