Ünye Limanı’nda bir ilk gerçekleşecek

Ünye Limanı’nda yapılan büyütme ve kapasite artışı ile Lider Amiral adlı Ro-Ro gemisi ilk seferini bu hafta sonu yapacak.

Ünye Limanı’nda bir ilk gerçekleşecek
Ünye Limanı’nda bir ilk gerçekleşecek
GİRİŞ 26.09.2022 15:41 GÜNCELLEME 26.09.2022 15:41

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Ünye Limanı’nın ulusal ve uluslararası yeterliliğe sahip olması için başlattığı çalışmalarda önemli mesafe kat edildi. Daha öncesinde rıhtım uzunluğu ve derinliği açısından yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişsiz olan Ünye Limanı’nda yapılan büyütme ve kapasite artışı ile Lider Amiral adlı Ro-Ro gemisi ilk seferini bu hafta sonu yapacak.

YÜKSEK TONAJLI GEMİLER ARTIK LİMANA YANAŞABİLECEK

Coğrafi konumu gereği önemli bir yere sahip olan ancak sanayinin ve lojistiğin gelişmesi adına yetersiz durumda bulunan limanının ulusal ve uluslararası yeterliliğe sahip olması için Başkan Güler’in öncülüğünde büyütme ve kapasite artırma çalışmaları yapıldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında yıllarca mevcutta bulunan 150 metrelik rıhtımın bulunmasından kaynaklı 10 bin ton ve üzeri gemilerin yanaşamadığı Ünye Limanı’na 130 metre daha ek rıhtım yapıldı. Ek rıhtımının yanı sıra yüksek tonajlı gemiler için büyük önem taşıyan derinliğin de değerlendirildiği limanda derinlik 6,80’den 7,50’ye çıkarıldı.

ÜNYE LİMANI TARİHİNDE İLK DEFA RO-RO GEMİSİ SEFER YAPACAK

Derinlik ve rıhtım uzunluğunun yeterli kapasiteye gelmesi ile birlikte yüksek tonaja sahip olan ve tır taşımacılığı gibi tekerlekli vasıtaları taşıyan Ro-Ro taşımacılığının yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından izni alındı. Tarihinde ilk defa Ünye Limanı’ndan Rusya’ya sebze ve meyve ihracatı yapacak olan Lider Amiral adlı Ro-Ro Gemisi yüklenerek ilk seferini bu hafta sonu gerçekleştirecek. İlk sefer olması sebebiyle Ünye Limanı’nda program yapılacak.

TİCARET HACMİ ARTIYOR

Karadeniz-Akdeniz ve Ünye-Akkuş-Niksar Yolu gibi stratejik yollarla da birleşerek ivme kazanacak olan Ünye Limanı ile birlikte deniz ticareti aksamadan devam edecek. Böylelikle Ünye Limanı mevcutta bulunan diğer limanlar gibi eşit şartlara getirilerek hem il ekonomisine hem de bölge ekonomisine önemli ölçüde yön verecek.

Öte yandan lojistik, sanayi gibi faktörleri de doğrudan etkileyecek liman istihdama da katkı sağlayacak.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.