Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Yıl sonu hissedeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuştu. Bakan Nebati, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle ilgili olarak vergi yükünün bu kış boyunca kaldırıldığını duyurdu.

GİRİŞ 26.09.2022 10:46 GÜNCELLEME 26.09.2022 15:22
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Ekonomide durgunluğa yer vermeden vatandaşların alım gücünü artırmaya yönelik mücadeleyi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız" dedi. 

Bakan Nebati "Çalışanların yemek bedeli tutarı vergiden istisna oluyor. Enerji desteği ile çalışanlar rahat nefes alacak. Çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz ödemelerinde vergi yükü bu kış boyunca kaldırılacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarından satır başları;

Son 20 yılda ülkemiz önemli atılımlar gerçekleştirdi. Bunun başında da tarım sektörü geliyor. Diğer yandan verimlilik artışı ve ürün çeşitliliği sağlandığına hep birlikte şahit olduk. Tarım ürünleri ihracatı 7,6 milyar dolar Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış durumdadır.

Yeterli ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla üreticilerimizi kapsayıcı uygulamalarımız devam ediyor. Bu çerçevede çiftçilerimize bütçeden 24 milyar lira destek sağlarken bu yıl bu rakamı 39,2 milyar liraya yükselttik.

Birçok tarımsal ürün alım fiyatında önemli artışlar yaparak çiftçilerimizin yanında olmaya devam ettik. 2002 yılında sadece 5 ürüne prim desteği verilirken bu sayı 18'e çıkmış durumda.

Türkiye, OECD ülkeleri arasında salgın öncesi duruma göre istihdamını en çok artıran ülkeler arasındadır. Salgın döneminde istihdamını en fazla artıran ülke Türkiye oldu.

Ülkemizin son 8 çeyrekte aralıksız büyümesi bir başarıdır.

Yıl sonunda 40 milyar dolarlık turizm geliri hedefliyoruz.

ENERJİ DESTEĞİYLE ÇALIŞANLAR NEFES ALACAK

Dün sayın Cumhurbaşkanımız ücretli çalışanlara müjdeyi açıkladı. Çalışanlara ödenen çalışma bedeli vergi istisnasını yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre aktaracağız ve rakamı güncelleyerek çok önemli bir alanı açmış olacağız. Bu gerek işverenlerimizi ama en önemlisi çalışanlara katkı sağlayacak bir düzenleme olacak ve enerjideki maliyetlerin yanında işverenler de buna katkı sağlayarak önümüzdeki kış çalışanların rahat nefes almasını sağlayacak bir adım atmış olacağız.

İşverenlerimiz tarafından 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına elektrik, doğal gaz ve ısınma giderlerini karşılamak için ödeyecekleri bin lirayı aşmayan tutarlardan gelir vergisi almayacağız.

Vatandaşlarımız 20 yıldan bu yana AK Parti olarak karşılaştığımız her sorunları aşmakla birlikte nasıl fırsata çevirdiğimiz çok iyi biliyor.

ENFLASYON MESAJI

Aldığımız tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşme ile birlikte enflasyonu yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren bu düşüşü daha net bir şekilde hissetmeye başlayacağız.

Hepimiz biliyoruz ki enflasyon sepeti içerisindeki en önemli kalem gıdadır. Gıda enflasyonunun halkımız üzerindeki olumsuz ektilerini azaltmak için temel gıda ürünlerinde KDV oranlarını indirdik. Üretici ve hal fiyatları ile perakende arasındaki farkın takibi ve nedenlerine yönelik analiz çalışmaları sürüyor.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 20
  • alp 1 yıl önce Şikayet Et
    18 yıldır özel sektördeyim hiçbir şekilde enerji desteği görmedim hatta öyle bir destek mi varmış ayrıca yemek karlarına ödemelerinde vergi indirimi deniyor bizde kart olayıda yok. Geniş tabana yaymak istiyorsanız vergi indirimini gelir vergisi kesintisini indiriceksiniz ki herkes faydalansın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Nebati Emekliye güzelliklet yapmazsan yazık olacak diyorum,ülkenin nabzını emekli tutar unutmayın,yoksa özelikle mi yapıyorsunuz ? Emekliyi kötü durumda bırakmayın
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    kamu bankalarının temettü ödemeleri birikti 5 yıl oldu artık yataırımcıların hakkını verseniz de önü açılsa
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    bakan bey borsada kaamu bankaları önderliğinde büyük vurgun var gecikmeden oraya el atın güveni sıfıra düşürecekler daha fazla geç olmadan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın nebati size güveniyoruz çalışanlar için enerji desteği nefes aldıracak diyorsun da emekliler nolucak bunada bi çözüm lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle